Vacances 2017

Les agències de viatges preveuen un increment del 8% en les reserves d’aquest estiu

Les Illes Feroe i el Japó es consoliden com a principals destinacions estrangeres

ACN/ Gemma Fontané Barcelona 16-03-2017 17:40 Lectures 3385
Un passatger travessa la T1 de l'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu de l'1 d'agost del 2014. ACN

Un passatger travessa la T1 de l'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu de l'1 d'agost del 2014. ACN

Les agències de viatges preveuen un increment del 8% en les reserves d'aquest estiu respecte al 2016, segons ha informat l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe). El president de l'ACAVe, Martí Serrate, ha explicat que, després de cinc anys de crisi, estan veient una mica "la tendència a la recuperació". Com a principals destinacions d'àmbit estatal predominen Andalusia, Balears, Canàries i Múrcia, així com Catalunya, on destaquen els viatgers russos que, amb l'estabilització del ruble, "tornaran a venir" al país, segons Serrate. El president d'ACAVe ha afegit que pel que fa a les destinacions estrangeres, destaquen les Illes Feroea com a "novetat del 2017", així com el Japó que es posiciona amb un especial creixement respecte a altres destinacions.

Serrate ha comentat que el consumidor és "més exigent" i està "més ben informat" i això ha provocat que les agències de viatges estiguin cada vegada "més especialitzades" i facin "inversions contínuament" en tecnologia i innovació per estar en contacte permanent amb el consumidor.

Principals destinacions de mitja distància

Pel que fa a les destinacions de mitja distància, les reserves s'orienten principalment a Europa, destacant Rússia, Flandes, Croàcia, Islàndia, Polònia, Escandinàvia i el Regne Unit que, gràcies al canvi de la lliura, el viatger que vagi al país britànic tindrà "més poder adquisitiu" i afavorirà al turisme, segons ha expressat Serrate.

Per la seva banda, Londres, Roma i París, que mostra una clara recuperació, es mantenen com a principals ciutats turístiques.

Destinacions de llarga distància

El continent asiàtic continua consolidant la seva oferta en països com la Xina, Índia, Vietnam, Myanmar o Tailàndia, destacant noves destinacions com Filipines, Azerbaidjan o Boreneo, així com el Japó que es posiciona amb un especial creixement respecte a altres destinacions. El president d'ACAVe ha explicat que un dels principals motius d'aquest creixement del Japó és perquè "els preus s'han regulat". A l'Oceà Índic hi destaquen les Illes Fiji i la Polinèsia Francesa com a principals destinacions.

Pel que fa a Amèrica del Sud i Amèrica Central es distingeix República Dominicana, Mèxic, Puerto Rico, Costa Rica, Cuba, Argentina o Perú, on LATAM, d'Iberia, ha inaugurat un vol directe de Barcelona a Lima. Mentre que pel que fa a Àfrica, destaca Marroc, Kènia, les Illes Maurici, Madagascar i Sud-àfrica.

Serrat ha comentat que la gent va reduir el pressupost en època de crisi, però que ara destinacions de més recorreguts, amb més dies i pressupost s'estan "tornant a posar de moda".

Setmana Santa

Gràcies a la climatologia i a les dates de la Setmana Santa aquest any, apunta "bastant bé" i ja hi ha moltes reserves consolidades, segons ha afirmat Serrate. Les principals destinacions de Setmana Santa acostumen a ser més curtes. Dins l'àmbit estatal predomina Catalunya, gràcies a la platja i a la muntanya, així com Andalusia i el País Basc.

Per la seva banda, el delegat de la Zona Este Iberia, Santiago Escuder, ha explicat que aquest any Iberia estrenarà una nova classe Turista 'Premium', un nou servei que estan a punt d'inaugurar en els vols intercontinentals i que començarà a operar a partir el mes de maig. Segons ha definit el delegat, aquest nou servei és una classe turista "millorada notablement", que tindrà més espai a les butaques i a les cabines i amb una atenció més personalitzada.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres