Anfabra

El sector de les begudes refrescants veu “discriminatori” l’impost a les begudes ensucrades

Opina que l’afany de la taxa és recaptatori perquè “està demostrat” que gravàmens d’aquest tipus no canvien els hàbits dels usuaris

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Associació de Begudes Refrescants (Anfabra) ha considerat “discriminatori” i “regressiu” l’impost a les begudes ensucrades. Alerten que la taxa afecta alguns productes per contenir un ingredient “disponible en molts altres aliments” i que afectarà especialment els grups socioeconòmics “més desafavorits”. A banda, Anfabra considera que l’impost crea “inseguretat jurídica”, perquè a pocs dies d’entrar en vigor “no està aprovat el reglament de la seva aplicació”. També opinen que afectarà “negativament” els consumidors, les empreses i el sector turístic catalans, que restaran “discriminats” en relació als d’altres zones de la Unió Europea on no es pagarà aquesta taxa.

Finalment, la patronal de la beguda refrescant opina que la finalitat d’aquest impost és “merament recaptatori” i alerten que “està demostrat” que els impostos sobre begudes i aliments “no canvien hàbits ni resolen problemes de salut”.

En lloc d’això, el sector aposta per l’educació nutricional i per assumir “voluntàriament” compromisos per respondre als canvis en els estils de vida i en les demandes dels consumidors.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local