Polígon Domenys-II

L'empresa química Akzo Nobel ha rebut dues ofertes de compra en el que portem d'any

La doble oferta de PPG ha tingut caràcter “no amistós” i posa damunt la taula la batalla per a controlar aquest important segment productiu

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 13-04-2017 20:15 Lectures 4315
L'empresa química Akzo Nobel ha rebut dues ofertes de compra en el que portem d'any. Ramon Filella

L'empresa química Akzo Nobel ha rebut dues ofertes de compra en el que portem d'any. Ramon Filella

L'empresa holandesa de productes químics, Akzo Nobel, que té una important planta de fabricació al polígon Domenys-II de Vilafranca dedicada a pintures i barnissos, ha rebut dues ofertes de compra de la seva principal competidora, la nordamericana PPG, en el que portem d'any. Les dues ofertes, valorades en 20 i 22 mil milions d'euros, han estat refusades per Akzo que les considera “molt baixes i arriscades”. La doble oferta de PPG ha tingut caràcter “no amistós” i posa damunt la taula la batalla per a controlar aquest important segment productiu.

La fàbrica de Vilafranca forma part de l'ampli entramat de filials que la firma neerlandesa té a diversos continents, un entramat que la converteix en una de les més importants del món en el sector químic. La planta vilafranquina del polígon Domenys-II es va inaugurar l'any 1989 i, des d'aleshores, s'ha convertit en una de les principals referències industrials de la comarca de l'Alt Penedès. De fet, el sector químic té un creixent pes en el teixit industrial penedesenc.

Després de la recent negativa d'Akzo a acceptar l'oferta de PPG, caldrà veure ara si per part de l'empresa nordamericana s'insisteix en l'interès d'adquisició i realitza una altra oferta o no. Tot sembla indicar que des de PPG es manté l'interès per tractar d'arribar a un acord i no es descarten noves converses. El passat divendres, PPG va emetre un comunicat en aquest sentit en el que reitera  “la invitació a negociar”.  En cas que es produís una venda s'haurien d'analitzar les conseqüències que la decisió podria tenir en el conjunt de filials de la firma, també la de Vilafranca.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No