Fires de Maig 2017

Pere Regull: "Vilafranca existeix perquè sempre s’hi han celebrat fires i mercats d’abast comarcal" (VÍDEO)

Redacció Vilafranca del Penedès 15-05-2017 11:00 Lectures 5167

Vilafranca del Penedès s'ha convertit aquest cap de setmana, un cop més, en el gran aparador de l'economia del Penedès. Les Fires i Festes de Maig 2017 han mostrat durant el cap de setmana 123 expositors i 17.000 m2 de superfície. L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern i autoritats comarcals, entre els quals l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, van inaugurar divendres al migdia les Fires en el recinte firal de la Zona Esportiva. Prèviament, havia tingut lloc a l’Auditori municipal la conferència inaugural de les Fires, que amb el títol “Els reptes econòmics de Catalunya en l’Europa del segle XXI”, a càrrec d'Antoni Castells, doctor en Economia, catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona i exconseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya.

En el parlament de cloenda, l’alcalde ha qualificat les fires de “compendi del que són els sectors econòmic i social de Vilafranca i el Penedès. La complicitat dels diferents sectors de la societat va ser el que 500 anys enrere va fer que sorgissin les Fires. Vilafranca existeix perquè sempre s’hi han celebrat fires i mercats d’abast comarcal”.

Regull ha dit que l’administració pública ha de ser al costat del sector econòmic, “regulant, però sense posar pals a les rodes a la creació de riquesa. S’ha de trobar l’equilibri. Amb les Fires passa el mateix. L’Ajuntament hem de ser-hi però qui ha de tirar del carro són els sectors econòmics. Hem d’anar tots a la una. Ens hem d’ajudar mútuament”.

Les Fires de Maig de Vilafranca són el gran aparador de l’economia vilafranquina i penedesenca. Ocupen 17.000 m2 de superfície firal. Un total de 123 expositors hi assistiran, un 43% són de comerç i serveis, un 25% d’automoció, un 13% d’associacions i entitats, un 9% de maquinària agrícola i un altre 9% d’alimentació situats a l’anomenada “plaça del Vi”. Un 80% dels expositors són de Vilafranca i comarca i dels 123 expositors, un 76% dels quals són repetidors d’altres anys. La resta són repetidors d’altres edicions. Les fires disposen de 20.000 m2 de zones d’estacionament per a uns 2.350 vehicles, zona d’artesans, brocanters i pintors (50 parades) i zona d’atraccions infantils (10.000 m2).

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No