Pesca

Arriba una pesquera de més de 4 tones de tonyines vermelles al port de Vilanova

Els pescadors insisteixen que les quotes de pesca obliguen a llençar al mar cada dia desenes d'exemplars que podrien servir perquè moltes barques vilanovines poguessis tenia una situació econòmica més estable

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-05-2017 23:02 Lectures 6616
Arriba una pesquera de més de 4 tones de tonyines vermelles al port de Vilanova. EIX

Arriba una pesquera de més de 4 tones de tonyines vermelles al port de Vilanova. EIX

Aquest dimarts al matí ha arribat una nova pesquera de tonyina vermella al port de Vilanova i la Geltrú que ha captat l'atenció per la seva espectacularitat. Han estat 23 exemplars de tonyina que han superat les quatre tones de pes. La barca que ha realitzat la pesquera ha estat la Port de Vilanova, la mateixa que la setmana passada va capturar tres exemplars gegants que van fer mig tona de pes.

L'espectacularitat de la pesquera torna a posar de manifest la riquesa del litoral del Garraf, però també serveix perquè el sector denunciï les limitacions amb les que es troben els pescadors locals. I és que les quotes que limiten les pesqueres d'aquesta espècie fa que aquesta barca ja només pugui capturar aquest any tres tones i mitja de tonyina vermella més, que segons destaca el patró de l'embarcació, Antonio Mullor, s'assoleixen en una única jornada més.

Així que la temporada es complica per aquesta embarcació en particular, però per qualsevol embarcació dedicada a la pesca de tonyina vermella a l'Estat, ja que quan assoleixen la quota màxima, ja no poden retenir cap exemplar al vaixell. Antonio Mullor insisteix que diàriament es llencen al mar desenes d'exemplars de tonyina vermella "per una mala política pesquera" i que el monopoli que fan tres gran empreses a l'Estat està ofegant el sector, que podria tenir una situació econòmica menys crítica si pogués pescar tonyina vermella, que hi ha en excés al territori.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No