Festa Pirata

Els pirates desembarquen a Cubelles

El famosíssim Barba Roja s’ha penedit dels seus crims i ha decidit presentar-se a la Festa Pirata de Cubelles per demanar el perdó públicament

Martí Esteban Cubelles 24-07-2017 12:28 Lectures 3697

Arxivat a:

Festa Pirata de Cubelles. Martí Esteban

Festa Pirata de Cubelles. Martí Esteban

Els pirates desembarquen a Cubelles. Que ningú s’espanti, però, ja que aquest cop els corsaris venen en so de pau. I és que el famosíssim Barba Roja- un pirata turc que va existir realment durant el segle XVI i que va atemorir tota la Mediterrània- s’ha penedit dels seus crims i ha decidit presentar-se a Cubelles per demanar el perdó de tots els ciutadans públicament.

Una gran fita que serveix de teló de fons per a la celebració de la quarta edició de la Festa Pirata en aquesta població costanera del Garraf. Una festa ambientada en l’estètica i la cultura pròpia dels carismàtics corsaris que van atemorir a mitja Europa en temps llunyans i que aquest any mira de consolidar-se en una ubicació nova: el Passeig Marítim.

És per això que el passeig s’ha omplert entre els dies 21 i 23 de juliol d’un munt de “paradetes” de tot tipus per recrear el gran imaginari col·lectiu que envolta el món dels pirates. Unes parades que venen des de cervesa artesana fins a menjar de totes les varietats, passant per joguines o llaminadures pels més menuts i sense oblidar, és clar, els penjolls, les arracades i les joies, tot plegat intentant mantenir l’esperit i l’estètica de la festa.

Però a més de l’oferta comercial, la Festa Pirata també ha comptat amb una àmplia oferta d’oci que ha inclòs, entre d’altres activitats, atraccions i tallers pels nens, espectacles de pirates, havaneres, cercaviles i inclús un concert a càrrec dels O.N. Rock Pirates, que van animar la festa la tarda del divendres. Tot i així, l’acte central de la festa no podia ser un altre que el del desembarcament del Capità Barba Roja i la seva tripulació.

A les cinc de la tarda del dissabte el Passeig Marítim estava gairebé desert i només trencaven la monotonia les gairebé cent parades instal·lades per la festa. Però a partir de les sis el passeig es va omplir de gom a gom per presenciar l’arribada del famós corsari turc. Tot i així el que es va presentar va ser el pirata Què Cardes, un successor del Pirata Barba Roja. I aquest- tot i ser un home llegendari per la seva rebel·lia i crueltat- va complir escrupolosament amb l’horari previst. El pirata i la seva banda desembarcaven a la Platja Llarga de Cubelles a les sis tocades i avançaven pel passeig tractant d’atemorir els ciutadans.

Posteriorment, els pirates rebien la companyia de Taboo Percussió, que a ritme de batucada els acompanyaven en la seva desfilada amunt i avall del passeig per acabar finalment a dos quarts de vuit dalt de l’escenari.

Un cop allà, el Pirata Barba Roja i la seva banda van amenaçar els presents amb la idea de conquerir Cubelles, però davant l’oposició dels ciutadans van decidir aplaçar la seva decisió fins l’espectacle que havia de tenir lloc a dos quarts de deu en el mateix escenari. I un cop va ser l’hora, el pirata Què Cardes i l’alcaldessa de Cubelles van pujar novament a l’escenari de la festa per discutir a qui pertanyia el poble. Una discussió que es va resoldre per acord entre les dues parts, després que l’entregat públic de l’esdeveniment es negués a ser envaït pels pirates, fet que va deixar palès que el poble no pertany a ningú més que als seus habitants.

En definitiva, un final ideal per acabar de viure en pau i concòrdia la Festa Pirata de Cubelles, una festa que cal recordar que seguirà al llarg de tot el dia d’avui i que finalitzarà amb la marxa del pirata turc a dos quarts de nou de la nit i amb rom cremat per celebrar-ho. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament