Gran festa del cava

El Cavatast arriba la setmana vinent a Sant Sadurní farcit de novetats

Els visitants tindran també l'oportunitat de participar en la Nit dels Museus del Penedès 2017

La mostra d'aquest any, que arriba a l'edició número 21, tindrà gairebé 50 expositors dels quals 36 seran del món del cava i 10 de gastronomia

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 27-09-2017 18:04 Lectures 2653
El Cavatast arriba la setmana vinent a Sant Sadurní farcit de novetats. Cavatast

El Cavatast arriba la setmana vinent a Sant Sadurní farcit de novetats. Cavatast

El Cavatast 2017 s'ha marcat el repte de potenciar la seva oferta i és per aquest motiu que l'edició d'enguany, que se celebra entre el divendres 6 i el diumenge 8, arriba amb un bon grapat de novetats per a aconseguir-ho. Un dels canvis és el de la nova ubicació de la botiga del cava que deixa La Fassina i es trasllada a la Rambla Generalitat al costat de la resta d'expositors de la mostra. Allà els visitants podran comprar qualsevol de les més de 140 varietats de cava degustats a la fira i ho podran fer en els horaris fixats pels tres dies de Cavatast (divendres entre les 19 i les 23 hores, dissabte entre les 11 i les 23 hores i diumenge entre les 11 i les 21 hores).

Precisament una altra de les novetats d'aquest 2017 és el de l'ampliació de l'horari del divendres que preveu mantenir oberts els expositors fins les 11 del vespre per a donar més opcions d'estada als visitants. Dissabte (de 11 a 23 hores) i diumenge (de 11 a 21 hores) conserven els horaris d'edicions precedents amb la meta marcada de poder superar la xifra de 32 mil visitants a la que es va arribar el 2016.

Així mateix també hi ha un ampli ventall de novetats en el programa d'activitats paral.leles. El dissabte, al carrer del Raval a les 23.30 hores, tenim la “Nit del Cavatast” en la que s'ofereix un concert musical a càrrec de “La Glamour Band” amb peces de les dècades dels 70, 80 i 90. El concert al carrer del Raval, organitzat per l'Ajuntament i la Confraria del Cava i que és gratuït, busca diversificar els escenaris habituals de la mostra i ampliar la seva presència en el conjunt del municipi.

Molt destacable també és la novetat del “Ludocava” organitzat per Fem Vinya i que ofereix un servei de cangur i espai de tallers del món del cava per a nens i nenes d'entre 2 i 10 anys d'edat en grups separats. Estarà ubicat al Parc de La Rambla i obrirà entre les 11 i les 20 hores tant dissabte com diumenge. El preu és de 4,5 euros per hora i de 6 euros per als tallers i es requereix inscripció prèvia.

El “Descobreix el Sant Sadurní Anecdòtic” és, igualment, una altra de les incoporacions d'enguany al programa. Organitzat per Gust a Terra, ofereix la possibilitat de realitzar un recorregut en el que es poden conèixer llocs i personatges sadurninencs a partir d'anècdotes i llegendes. L'activitat, prevista per al dissabte i el diumenge a les 12 del migdia, té un preu de 5 euros i cal una inscripció prèvia.

Per altra banda, els visitants tindran l'oportunitat de participar en la Nit dels Museus del Penedès 2017, una altra de les novetats del Cavatast. Divendres a les 9 del vespre hi ha una visita teatralitzada a la Fassina de Can Guineu en la que es podrà fer una degustació de cava Maria Casanovas. La visita és gratuita però amb places limitades i per això també és fa necessària la reserva prèvia.

Aiximateix destaquen en l'extens programa les 12 activitats que s'organitzaran a La Fassina de Can Guineu tant el dissabte com el diumenge i que abarquen des de tallers per a elaborar còctels de caves fins a tota mena de tastos i maridatges passant també per un ampli ventall de xerrades. El preu per a participar en cadascuna de les les activitats és de 10 euros i cal reserva prèvia.

La mostra d'aquest any, que arriba a l'edició número 21, tindrà gairebé 50 expositors dels quals 36 seran del món del cava i 10 de gastronomia. També hi haurà presència de dos dels pobles agermanats amb Sant Sadurní d'Anoia (Zegama i Cañete La Real) i de Cassà de la Selva en la tornada de la visita que va fer una representació sadurnienca a la Fira del Suro d'aquest municipi gironí.

Pel que fa als preus el tast de cava (per a 4 tiquets) costa 5 euros, la compra de la copa tècnica Riedel també 5 euros (en cas de retorn a la taquilla se n'abonen 2), el tast de gastronomia (per a 4 tiquets) 6 euros i l'activitat al Celler de La Fassina, 10 euros.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No