Aparador de la N.340

El polígon de Sant Pere Molanta s'amplia per convertir-se en el principal pol comercial del Penedès

S'estan urbanitzant nous carrers i en un dels solars lliures obriran properament un establiment d'alimentació i una benzinera

El polígon de Sant Pere Molanta s'amplia per convertir-se en el principal pol comercial del Penedès. Ramon Filella

El polígon de Sant Pere Molanta s'amplia per convertir-se en el principal pol comercial del Penedès. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El polígon industrial de Sant Pere Molanta es troba en una nova fase de creixement que incideix, sobretot, en la seva oferta comercial. El recinte està ampliant la seva superficie de metres quadrats construits a la zona més propera al terme municipal de Sant Cugat Sesgarrigues. S'estan urbanitzant nous carrers i en un dels solars lliures obriran properament un establiment d'alimentació i una gasolinera.

El polígon, que pertany a l'Ajuntament d'Olèrdola, ha apostat en els darrers anys per a potenciar l'oferta comercial amb la implantació de supermercats d'alimentació i tota mena d'establiments que cobreixen un extens ventall de possibilitats que van des de complements de la llar fins a la jardineria passant per  roba i complements infantils o gimnassos. El conjunt d'aquesta oferta s'articula al llarg de la façana més propera a la carretera N-340 fent funcions d'aparador.

L'actual ampliació i la propera obertura de nous locals comercials fa preveure que el polígon es convertirà a mig termini en el principal pol comercial de l'Alt Penedès superant, per exemple, l'oferta disponible a d'altres indrets propers de similars característiques com ara els polígons Domenys-I i Domenys-II que pertanyen al terme municipal de Vilafranca.

En total, el polígon de Sant Pere Molanta té censades 130 indústries i establiments de diversa tipologia en les que s'inclouen, fins i tot, plantes químiques. La nova oferta está portant associat un augment de la circulació tant de cotxes com de camions el que obligarà també a una regulació més intensa dels fluxes de trànsit tenint en compte que el número de persones que es desplacen a peu per l'àrea també s'està incrementant de forma considerable.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local