Torre de les Aigües

Vilafranca estrena el Camí del Vi, un recorregut de 3 quilòmetres entre vinyes

Pere Regull: 'El Camí del Vi és un recurs turístic del qual els primers beneficats seran els vilafranquins'

S’estrena el Camí del Vi, un recorregut de 3 km entre vinyes des de l’Oficina de Turisme fins a la Torre de les Aigües. Ajuntament de Vilafranca

S’estrena el Camí del Vi, un recorregut de 3 km entre vinyes des de l’Oficina de Turisme fins a la Torre de les Aigües. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Alcalde Pere Regull, acompanyat pels tinents d’alcalde Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort i Josep M. Martí, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, i el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, han inaugurat aquest migdia el Camí del Vi-Winewalk, un recorregut a través dels cinc sentits per descobrir la cultura del vi a Vilafranca i el Penedès.

M. Dolors Rius ha explicat que el Camí del Vi és una iniciativa que ha estat subvencionada per la Generalitat dins el Pla trianual de Foment del Turisme 2015/2017. El projecte, valorat en 350.000 euros, ha estat subvencionat al 50% per la Direcció General de Turisme de la Generalitat. La regidora ha destacat que es tracta d’un “projecte singular que combina, camp i ciutat i que té moltes possibilitats en l’àmbit turístic, cultural, de natura, esportiu, de salut i educatiu. Ara cal que la ciutadania se’l faci seu i en sigui el principal prescriptor. Està a l’abast de tothom”.

L’itinerari té un primer tram urbà des de l’Oficina de Turisme, pel c/ Oriol, el parc de Sant Julià, el Pla del Diable i fins al camí de la Bleda, on s’inicia un passeig de 2kms entre vinyes que finalitza a la Torre de les Aigües. El recorregut permet aprendre i gaudir amb tota la família el que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, en els àmbits econòmic, social, cultural, mediambiental i turístic. És un sender interpretatiu i experiencial de la cultura del vi, que combina l'entorn urbà de Vilafranca amb els paisatges vitivinícoles.

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha dit que la Generalitat dóna suport a aquelles accions que posin en valor els actius d’un territori i que sigui atractives per al turisme. “Amb el Camí del Vi, Vilafranca aposta pel seu principal actiu turístic, el món de la vinya i el vi”, ha dit.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull afirmava que el Camí del Vi ha suposat condicionar un recorregut que sigui atractiu per al turisme “però també per als que vivim a Vilafranca. És un recurs turístic del qual els primers beneficats seran els vilafranquins”. Per l’alcalde, el recorregut és senzill i amable “on podem aprofitar per documentar-nos sobre el món de la vinya i el vi. Al segle XXI hem de fer això, arranjar les ciutats i els seus entorns. És una inversió on hi guanyem tots”.

Pere Regull també ha destacat el paper de la Torre de les Aigües en el projecte. “És un indret que tothom coneix però no tothom sap què s’hi feia. Hem d’explicar que per darrera de la torre hi passa el Foix, que la torre tenia tres pisos més que en l’actualitat i que des d’allà es subministrava l’aigua a bona part de Vilafranca. En el futur hem de convertir-la en un Centre d’Interpretació de l’Aigua”, ha explicat l’alcalde.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local