Prou agressions

El comitè de l'hospital de Sant Antoni Abat convoca una concentració a Vilanova contra les agressions al personal

Els sindicats conviden la plantilla, els usuaris i la ciutadania a rebutjar la violència en l'àmbit laboral i exigir més seguretat

El comitè de l'hospital de Sant Antoni Abat  ha convocat una concentració per aquest dimecres al migdia a l'hospital vilanoví per mostrar el seu rebuig a la violència en l'àmbit laboral. Els representants de la plantilla protesten contra les agressions al personal i fan una crida als usuaris i a la ciutadania en general per sumar-se a la convocatòria, que vol exigir més seguretat als hospitals de la comarca.

La convocatòria s'ha vist motivada per un incident que va tenir lloc dijous passat a l'hospital vilanoví entre els familiars d'un pacient i dos treballadors, que van ser agredits i es troben de baixa. L'agressió ha estat denunciada davant dels Mossos d'Esquadra, però ha estat la gota que ha fet vessar el got, ja que el personal dels dos hospitals comarcals asseguren que els insults i les amenaces són sovint habituals. En aquest sentit, els treballadors demanen més seguretat en els dos centres i també més personal per poder fer front a la situació.

Estadístiques preocupants

El 2016, l’Institut Català de la Salut (ICS) va registrar 490 agressions a professionals sanitaris, 58 de físiques. És una xifra lleugerament més baixa, en 11 casos, que la d el 2015, però superior a la del 2014, en què només se’n van donar 421. Més de la meitat, les van patir els facultatius, i es van donar sobretot a l’atenció primària, en 383 dels casos, 217 a l’àrea metropolitana. Segons les dades de l’ICS, 4 metges, 1 infermer, 4 auxiliars d’infermeria i 1 zelador han estat de baixa laboral com a conseqüència d’aquests episodis. Per fer-hi front, el Departament de Salut du a terme accions com ara la creació d’una eina per notificar els episodis i el suport mèdic, psicològic i legal als afectats.

De les 490 agressions que s’han registrat el 2016, 432 han estat verbals i 58 físiques. Tot i que s’han donat 11 casos menys que el 2015, les dades facilitades pel Departament de Salut, demostren que han augmentat les agressions físiques, de 47 a 58, mentre que han baixat les verbals, de 454 a 432. Precisament, les situacions de violència física han anat pujant també des de 2014, quan només se’n van registrar 42. Aquell any, les agressions van ser 421, 379 verbals.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!