Nadal 2017

Gelida prepara una nova edició de la Festa de Santa Llúcia per al 13 de desembre

L'Ajuntament ha fet entrega de la recaptació del Trenet Solidari de la Funifira 2017, enguany amb una xifra de 431,5 euros

Redacció Gelida 04-12-2017 13:41 Lectures 1353
Gelida prepara una nova edició de la Festa de Santa Llúcia per al 13 de desembre. Ajuntament de Gelida

Gelida prepara una nova edició de la Festa de Santa Llúcia per al 13 de desembre. Ajuntament de Gelida

L’acte de presentació de la Diada de Santa Llúcia 2017 va ser el passat dimarts, 28 de novembre, on es va donar a conèixer el guanyador de la portada i del cartell de la Festa de Santa Llúcia, que com els darrers anys, ha estat escollit mitjançant un concurs on s'han presentat fins a 6 propostes diferents. El cartell guanyador va ser anunciat pel Regidor de Cultura, en Pep Anfruns, i és un disseny de Norman Junqué, guanyador del cartell de Festa Major de l'any 2016.

L'acte va ser encetat per la Comissió de Festes de Santa Llúcia, representada per en Jaume Surià, on va posar en valor la festivitat i va agrair a tothom que hi forma part o que hi participa d'alguna manera. Seguidament, es va fer entrega del guardó Santa Llúcia Solidària a Mans Unides, en concret a la secció territorial del Racó del 3r Món a Gelida. Josep Maria Oró i Carme Viaplana van ser el representant de l'entitat social que van explicar els projectes que duen a terme i la importància d'aquesta aportació.

Finalment, l'Alcalde de Gelida, en Lluís Valls, va fer la cloenda de l'acte, amb l'entrega de la recaptació del Trenet Solidari de la Funifira 2017, enguany amb una xifra de 431,5€.

Com cada any, el dia 13 de desembre, l'encesa de les fogueres a les 5 del matí donarà el tret de sortida a la Diada més especial. A banda de les activitats més tradicionals, com la benedicció, el tast i el repartiment de l'escudella, es podrà visitar la 27a Fira d'artesans i Mostra d'entitats, així com la 36a exposició de pessebres artístics que cada any es pot veure a la capella de les Monges, tot retransmès en directe per Ràdio Gelida. L’actuació de l’Esbart Rocasagna, la música en directe per la Marató de TV3 i el Llúciafoc 2017, de la Colla de Diables de Gelida, seran altres de les activitats que complementen la celebració de la Diada a Gelida.

Durant el matí, a més, tothom podrà fer-se amb el plat de Santa Llúcia 2017, amb el disseny guanyador del 2n concurs de dibuix de “Dissenya el plat de Santa Llúcia” que organitzen la Comissió de Festes de Santa Llúcia en conveni amb la Biblioteca Jaume Vila i Pascual i la col·laboració de l’Ajuntament de Gelida, on s’hi poden presentar infants i joves fins a 18 anys. El nou disseny ha estat creat per Eneko Tudela Fenoy de P5, un dibuix inspirat en la Festivitat de Santa Llúcia i que es reprodueix a mà en plats de ceràmica.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No