Competència

La portabilitat de la telefonia mòbil supera els 600.000 canvis a l'octubre, el registre més alt dels últims tres anys

Les companyies Movistar, Orange i Vodafone perden més línies de les que guanyen en el desè mes de l'any

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El nombre d'expedients de portabilitat registrats a l'octubre es va situar en 612.394 números de mòbils, cosa que suposa un 28% més que l'octubre de l'any passat, el registre més alt des del gener del 2014 quan l'intercanvi d'usuaris entre companyies es va situar en 674.720 expedients, segons ha informat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Aquest fort increment de portabilitats entre companyies és un comportament que es ve observant des de l'abril passat i en els primers deu mesos de l'any acumula més de 5 milions de canvis entre companyies. La CNMC informa que els grups 'Masmovil' i el segment d'operadors virtual sense xarxa pròpia (OMV) són els que presenten un saldo positiu amb més entrades de portabilitat que sortides mentre que les companyies Movistar, Orange i Vodafone registren més sortides que entrades.

La CNMC assegura que les OMV i el grup 'Masmovil' van registrar saldos nets de portabilitat positius amb 11.059 i 53.827 línies, respectivament. Per contra, Movistar, Orange i Vodafone van presentar saldos negatius de 7.672, 30.451 i 26.763 línies, respectivament.

En el conjunt del mercat de mòbils, a l'octubre el nombre de línies de telefonia mòbil es va incrementar en 41.892 línies, l'1,1% més que a l'octubre de l'any passat i va sumar una xifra total de 51.906.704 línies de telefonia mòbil.

L'augment de 154.214 línies de contracte o postpagament va compensar el descens de 112.322 línies de prepagament. El segment de prepagament es va reduir a l'octubre en un 8,5% mentre que el postpagament va créixer en un 4,3%.

La quota de mercat de la telefonia mòbil amb bandes ampla a l'estat espanyol està dominada per la companyia Movistar, amb el 29,53%, seguit per Orange amb el 27,26%, Vodafne amb el 25,98%. El grup 'Masmovil' ocupa el 9,97% del mercat i el 7,26% restant del mercat el tenen les companyies d'operadors mòbils virtuals.

La portabilitat de la telefonia fixa també va registrar un comportament a l'alça i a l'octubre el nombre d'aquests expedients es va situar en 204.725 números de telefonia fixa, un 46,6% més que la xifra registrada a l'octubre del 2016. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local