Mercat laboral

El projecte Vilafranca Inclusió tanca la tercera edició amb un 30% d’inserció laboral dels participants

Les persones empleades han estat contractades per la cooperativa d’inserció laboral Nou Set, realitzant diferents obres i serveis per l’Ajuntament

El projecte Vilafranca Inclusió finalitza la seva tercera edició amb un 30% d’inserció dels participants al mercat de treball. Ajuntament de Vilafranc

El projecte Vilafranca Inclusió finalitza la seva tercera edició amb un 30% d’inserció dels participants al mercat de treball. Ajuntament de Vilafranc

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat 5 de desembre va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte Vilafranca Inclusió, adreçat a famílies en situació de risc d’exclusió social, en el que han participat diferents departaments de l’Ajuntament de Vilafranca, la cooperativa d’inserció laboral Nou Set i Càritas Diocesana.

Vilafranca Inclusió és un projecte amb una gran repercussió, que treballa directament amb les persones contractades i també amb la resta de membres de la família, implicant i corresponsabilitzant tot el nucli familiar en la millora de la situació econòmica, social i laboral.  Al llarg del projecte s’ha treballat amb un total de 24 nuclis familiars, contractant una persona de cada nucli familiar, la qual, a més d’obtenir experiència laboral, també ha rebut formació tècnica, transversal i assessorament en inserció laboral. La resta de membres de la família en edat laboral han participat en accions d’orientació i formació, per millorar i fomentar les seves competències professionals i personals, a més de tenir un pla de treball establert amb Serveis Socials o Càritas.

Les persones empleades han estat contractades per la cooperativa d’inserció laboral Nou Set, realitzant diferents obres i serveis per l’Ajuntament. Concretament, han treballat en la rehabilitació d’habitatges socials i en la millora i manteniment de l’entorn natural i periurbà de Vilafranca. Així, els beneficis del projecte recauen també sobre la ciutadania de Vilafranca, que gaudeix de les millores efectuades als espais naturals de la Vila i de l’increment d’ habitatges socials per a famílies en situació d’exclusió social.

De les 24 persones contractades i els 23 familiars que han realitzat accions d’orientació i formació, un total de 14 persones han fet inserció laboral al mercat de treball.

Vilafranca Inclusió és un projecte finançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local