Consum responsable

El vilanoví Ignasi Eiriz impulsa una aplicació per a fer accessible i possible una moda sostenible

Ethical Time, neix per a crear una Xarxa de Consumidors de Moda Sostenible, una aplicació que és fruit de l’emprenedoria social

Ignasi Eiriz. Eix

Ignasi Eiriz. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La revolució dels valors és el motor que ha impulsat un grup de joves, amb suport de diverses entitats i de la Universitat Pompeu Fabra, a crear un projecte que permeti la coherència personal entre els valors i una decisió tan quotidiana i habitual com és comprar una camisa o unes sabates. Per a fer-ho possible, des del passat 10 de desembre, la plataforma Verkami, és la seu de participació en el projecte. Es tracta de la recerca de mecenes que vulguin fer un pas, més enllà de les intencions, per a col·laborar en un projecte que cerca connectar persones decididament compromeses amb la sostenibilitat social i mediambiental, i les marques i botigues responsables, que treballen amb garanties socials i lluny de l’explotació laboral.

“El millor va ser l’entusiasme de la gent al compartir la idea”, ha afirmat el jove vilanoví Ignasi Eiriz, escriptor, estudiant i “emprenedor social”, la definició que recull la seva passió per a fer possible canvis reals en la societat. La inquietud, el compromís i la ferma convicció de que la moda sostenible pot ser accessible, són els elements de la nova aplicació, Ethical Time, que permetrà crear, també, una xarxa de consumidors de moda sostenible, de forma gratuïta, amb avantatges, intercanvis i facilitats a l’hora d’accedir als comerços sostenibles, tant on-line com les botigues físiques.

Els excessos en l’explotació laboral que han propiciat una moda de baix cost ha fet pensar que una moda sostenible pot ser un luxe. Ethical time neix per a demostrar tot el contrari. Una moda sostenible, és assequible, és proximitat, és variada i és ètica.

“Les persones tenim uns valors, fer coherent els nostres valors amb la roba que comprem és un pas endavant”, comenta amb contundència Eiriz.

La importància dels petits passos està en el camí que seguim, en l’impuls de cada detall, i des de l’Associació Ethical Time, la intenció és anar sumant passos cap a una connexió entre la multiplicitat de l’oferta sostenible i les persones que poden fer possible la seva implicació amb els propis valors. Per aquest motiu, l’aplicació permetrà diferents criteris de recerca, sempre sobre la base de la sostenibilitat, per a localitzar el producte desitjat, l’establiment més proper, o aquell que aporti el que més es busca. Una eina de connectivitat, de proximitat entre productors i públic, fruit del treball voluntari i del compromís social.

En l’entrevista per a EIX DIARI, el mateix Ignasi Eiriz ens acosta a les particularitats del projecte i ens convida a visitar la seva proposta, que veurà la llum el proper mes d’abril, en l’aniversari del fatal accident en una fàbrica de Bangladesh l’any 2013, que va costar la vida de més d’un miler de persones treballadores en les més indignes condicions. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local