Fons FEDER

Mediona rebrà més de 23.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme

Es crearà el Mirador del Penedès i una àrea de serveis per a autocaravanes

Mediona rebrà més de 23.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme. Ajuntament de Mediona

Mediona rebrà més de 23.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme. Ajuntament de Mediona

Mediona és un dels 14 municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest projecte ha estat seleccionat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables a la convocatòria FEDER eix 6.

Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i la selecció d’aquest projecte permetrà una inversió a la comarca de 2.175.863,92 euros amb actuacions a 14 municipis, cosa que suposarà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural, històric i natural, i permetrà una diversificació i un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Penedès.

En aquest marc Mediona planteja donar valor a l’entorn natural de l’ermita de Sant Elies per crear el Mirador del Penedès i fer una àrea de serveis per autocaravanes a la zona esportiva.

El projecte consisteix en l’adequació de l ‘entorn de l’ermita amb la creació de tres àmbits accessibles a tots els públics: el d’accés, el del mirador i el del pícnic. D’altra banda, també es vol fer una àrea de serveis per a autocaravanes, amb possibilitat de pernoctació, i un punt net de tractament ecològic de residus, que es situarà a la zona esportiva municipal.

La creació del Mirador del Penedès és una obra que està pressupostada en 28.976,49 euros i el fons FEDER n’aportarà 14.488,25. Per la seva banda l’àrea de serveis per autocaravanes suposarà una inversió de 17.528,78 euros, dels quals 8.76,39 aniran a compte del fons europeu. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es faran entre l’any 2017 i 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.

L’actuació de Mediona s’inclou en l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. Al llarg del seu recorregut s’ofereixen recursos turístics naturals i culturals, que fan del destí enoturístic clàssic un producte més complet, competitiu, de qualitat i sobretot sostenible.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!