FEGP

La matriculació de furgonetes creix un 14,44% al Gran Penedès

Les dades de matriculació de 2017 confirmen el revifament de l'activitat empresarial a la demarcació, segons la Federació Empresarial del Gran Penedès

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-01-2018 11:11 Lectures 1711
Imatge del sector de motor de les Fires de Maig de Vilafranca. Fires de Maig

Imatge del sector de motor de les Fires de Maig de Vilafranca. Fires de Maig

A les tres comarques, en conjunt, l'any 2017 es van matricular 721 furgons i 7.441 vehicles turisme i tot terreny. En relació amb l'exercici 2016, aquestes dades suposen un increment del 14,44% pel que fa a vehicles furgons i un augment del 6,04% pel que fa als vehicles turisme i tot terreny.

Encara millor si ho comparem amb 2015. L'any 2017 es van registrar un 14,16% més de vehicles turisme i tot terreny; mentre que la matriculació de furgons mostra una diferència categòrica, del 28,75%.

Al Garraf es van matricular més vehicles turisme i tot terreny, amb 3.053 unitats; per 2.499 a l'Alt Penedès i 1.889 al Baix Penedès. En relació amb 2016, al Garraf les matriculacions de turismes i tot terreny van créixer un 9,65%, a força distància del Baix Penedès, on van augmentar un 3,8%. El cas de l'Alt Penedès, amb increment del 9,8% respecte a 2016, l'estadística és molt relativa atès que hi ha un municipi, Les Cabanyes, en què la benignitat de l'impost de matriculació atrau el registre de determinades flotes de vehicles; aquesta vegada ha estat el cas de la marca Audi. Es podria dir, com a anècdota estadística, que Les Cabanyes és la població del país amb més vehicles de la marca Audi per resident.

A l’Alt Penedès és on es van registrar més furgons, amb 309 unitats; per 269 al Garraf i 143 al Baix Penedès. Amb aquestes dades de 2017, per marques, Ford va liderar la venda de furgons a les tres demarcacions, amb una quota de mercat del 31,48%.

En el cas dels turismes i tot terreny, els rànquings de marques són dissemblants. A l’Alt Penedès es van matricular més cotxes de la marca Ford (248), seguit dels segells Seat (236) i Volskwagen (219); al Baix Penedès es van registrar més Seat (190), Opel (158) i Kia (152) i al Garraf el podi de matriculacions aplega Renault (381), Toyota (269) i Peugeot (253).

Des de la Federació Empresarial del Gran Penedès es valora molt favorablement aquest repunt en la comercialització de vehicles comercials i turismes, perquè reforça l'expectativa de vitalització econòmica del nostre districte empresarial. Tot fa pensar que 2018 serà un any de grans registres i millors estadístiques per al comerç de l'automoció.

Les dades exposades també suposen una major recaptació d'impostos per part dels ajuntaments. Aquesta millora contributiva s'hauria de reflectir en un major mirament dels regidors per la problemàtica d'aparcaments que palesen alguns dels nostres municipis, en especial els de major concentració comercial.

La FEGP vol fer constar que en els municipis de major densitat de trànsit el dèficit de zones habilitades per a l'aparcament, com també la caror de la tarifació de les zones blaves, provoquen una mobilitat ineficient i gens sostenible, amb més desplaçaments errants i, a voltes, col·lapses puntuals en la circulació.

El creixement del parc mòbil és un signe positiu però ha d'anar acompanyat de mesures que el facin sostenible, millorin la qualitat de vida del ciutadà i ajudin la mobilitat i l'estacionament de vehicles comercials i industrials.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament