Federació Empresarial del Gran Penedès

Joan B. Casas, del Col·legi d’Economistes : "les empreses del futur han de ser com un hospital"

El Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han signat un conveni de col·laboració

El Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Federació Empresarial del Gran Penedès . Roger Vives

El Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Federació Empresarial del Gran Penedès . Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) van signar aquest dijous a l’Edifici de l’Enològica un conveni de col·laboració, l’escenificació del qual va servir per concloure la conferència ‘Empresa i entorn: una visió socioeconòmica del present i del futur’, a càrrec del degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas.

Una trentena d’empresaris penedesencs van atendre la conferència de Casas, que va afirmar que “les empreses del futur han de ser com un hospital: la seva activitat té un enorme impacte social; un 70% dels treballadors són molt qualificats i pràcticament cap és expert en el mateix però han de treballar de manera conjunta; i hi ha d’haver mecanismes interns per a que la seva feina, més enllà de l’aspecte econòmic, sigui reconeguda”.

Casas també va destacar que “actualment ens trobem una fase intensa de destrucció creativa: la constant innovació de les empreses fa que algunes hagin d’anar tancant perquè no poden competir, sobretot en l’àmbit de la digitalització, però per contra, aquest fet és positiu per la societat, ja que millora la qualitat de vida”. Seguint en aquesta línia, va afegir que “el període de maduració d’un producte és llarg, però un cop és conegut es globalitza vertiginosament; a dia d’avui, davant una innovació no prevista, les empreses competidores no tenen temps de reaccionar i si el producte que apareix és substitutiu del seu, les expulsa del mercat”. En aquest aspecte, el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya va posar com a exemple l’experiència de Nokia en el món de la telefonia mòbil a principis de segle.

A més, Casas va alertar que, amb la robotització, “en els propers cinc anys es preveu una destrucció neta de 5 milions de llocs de treball al món”, ja que cada dos llocs nous se’n destruiran set. El degà assegurà que “el 47% dels llocs de treball actuals poden ser automatitzats amb tecnologia ja disponible”, tot posant l’exemple de la fàbrica que Siemens ja té a Europa sense personal i recordant, també, que “en pocs anys es veuran cotxes sense conductors per vies interurbanes”.

Amb tot, les habilitats més demandades per als professionals de l’economia i l’empresa en l’era digital en els propers anys “seran la creativitat, la capacitat de resolució de problemes complexos i la capacitat de prendre decisions”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local