Arquitectura

L'enginyer vilafranquí Fèlix Vinyals, un dels deu artistes seleccionats per exposar a la Mobile Week Barcelona

Vinyals presenta a la Mobile Week Barcelona l’obra “Murs electrònics”, una reflexió sobre el futur de la intimitat en l’era digital

L’enginyer i artista vilafranquí, Fèlix Vinyals, ha estat un dels deu artistes seleccionats per exposar a la Mobile Week Barcelona, després de participar en el concurs internacional que el propi esdeveniment havia convocat per buscar propostes artístiques que plantegin una reflexió sota el concepte “Futur quotidià”, temàtica al voltant de la qual gira tota l’edició enguany.

El jurat que ha dut a terme la selecció d’obres i artistes està format per Mariona Aloy de Soko Tech, Pepe Serra del Museu Nacional d’Art Contemporani, Elisabet Rosselló de Dimmons, Pep Perelló d’Open SystemUB i Rosa Arredondo de la Mobile World Capital Barcelona. Vinyals, porta a la Mobile Week Barcelona l’obra d’Art Biotrònic “Murs electrònics”, una obra que es podrà visitar del 15 de febrer al 4 de març de 2018 a Disseny Hub Barcelona, al districte Sant Martí, de dimarts a diumenge de 10 a 20 h.

Amb aquesta nova obra, Vinyals imagina un futur on la intimitat dels espais físics deixarà d’existir, de tal manera que les parets interiors desapareixeran i s’imposaran les parets electròniques; unes parets infranquejables que podrem aixecar virtualment per salvaguardarnos (a nivell físic) de les persones que ens rodegen però, alhora, absolutament transparents, exposant-nos contínuament a la mirada de tothom i on, com a conseqüència, desapareix la intimitat. Fèlix Vinyals vol reflexionar, amb aquesta obra, sobre la necessitat (o no) de posar límits que regeixin el frenesí tecnològic actual: cap on anirà l’evolució tecnològica?

“Murs electrònics”, una obra d’art que s’activa amb la participació dels espectadors

Aquest mur electrònic es materialitza gracies a la participació dels espectadors. Les persones que vagin a veure l’exposició podran interactuar-hi. I és que, de fet, un dels trets característics de l’obra de Vinyal és la capacitat de convertir els espectadors en protagonistes de l’obra. En el cas de l’obra “Murs electrònics” els visitants podran situar-se davant una pantalla d’1’60 x 1’60m, que il·luminarà la silueta humana amb guspires elèctriques. Com ho aconseguirà? 

Doncs en aquesta gran pantalla hi haurà situada una càmera que hi veu en profunditat, diferenciant la silueta humana del fons i traduint-la en aquestes guspires. Allà on l’espectadores posi, davant hi tindrà la seva silueta il·luminada, “obstruint-li” el pas. L’execució tècnica d’aquesta obra ha estat realitzada per l’estudi d’enginyeria La Interactiva.

La Mobile Week Barcelona

Mobile Week Barcelona, iniciativa de Mobile World Capital, és un espai obert per la reflexió sobre la transformació digital a través de l’art, la ciència i la tecnologia.

La Mobile Week Barcelona reuneix artistes, científics, filòsofs, enginyers i professionals de la indústria en una iniciativa oberta a tots els ciutadans i difosa per la ciutat. El futur quotidià és la temàtica de l’esdeveniment que es desenvoluparà del 17 al 24 de febrer de 2018 a Barcelona i té com a objectiu fomentar el debat i la participació de la ciutadania en relació al futur quotidià de la societat actual.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!