40è aniversari

El Gremi d'Hostaleria de Vilanova presenta la seva nova identitat gràfica corporativa

El Gremi d'Hostaleria de Vilanova ha iniciat un any de celebracions del 40è aniversari de la seva creació

El Gremi d'Hostaleria de Vilanova presenta la seva nova identitat gràfica corporativa. EIX

El Gremi d'Hostaleria de Vilanova presenta la seva nova identitat gràfica corporativa. EIX

Com ja es va anunciar a la Nit del Turisme i el Comerç a institucions, empreses i professionals, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova ha iniciat un any de celebracions del 40è aniversari de la seva creació. La primera acció del 2018 és la presentació de la nova identitat gràfica corporativa: "En el context actual i amb els nous desafiaments que presenta la societat d'avui, després d'una sèrie de debats interns, sorgeix el plantejament d'actualitzar els valors fundacionals del Gremi. Es va arribar a la conclusió que les accions del Gremi s'han de basar en 3 pilars fonamentals: Representar i defensar els interessos dels agremiats; assumir un paper protagonista en la promoció gastronòmica de la ciutat, entenent la ciutat com a destinació de turisme familiar, tant per als visitants com per als i les vilanovines; entenem que el Gremi en la societat actual té una responsabilitat social com a representant d'un col·lectiu, ja sigui treballant en els factors d'incidència de la convivència diària, afavorint la inclusió en tots els àmbits o treballant pels drets d'igualtat en qualsevol sector".

Nous desafiaments, nova imatge

En el marc de la celebració del 40è aniversari del Gremi d'Hostaleria de Vilanova, sorgeix el plantejament i la necessitat d'actualitzar la identitat institucional per adaptar-la als nous temps i als nous desafiaments que es plantegen. Dins d'aquest context es projecta, no un nou símbol "estàtic", sinó un sistema d'identitat que permeti adaptar les comunicacions del Gremi a l'estacionalitat, a un producte de temporada: "Creiem que la identitat, en l’actualitat, no es pot reduir únicament a una repetició sistemàtica d'un símbol/imatge, que pugui caducar i/o quedar obsolet en poc temps. Sota aquesta premissa, es planteja la necessitat de crear un concepte d’identitat flexible, on es coordinin la identitat i la comunicació externa del Gremi. Tan important ha de ser la identitat, com tots els missatges i suports que anem generant".

Conceptualment, i aprofitant el 40è aniversari del Gremi, la marca ha d’apostar per una “tornada als orígens”: evidenciar la funció i utilitat del Gremi com a conglomerat heterogeni d’associats, que presenten diferents perfils i matisos professionals, però amb un mínim comú, que és la protecció i difusió del nostre àmbit professional.

Formalment, la nova marca presenta una forma tipogràfica molt potent, a fi de facilitar una lectura clara en diferents mides, que reforci la presència del Gremi en els seus aplicatius, i en aquelles campanyes promocionals on participi,… A banda de la nova tipografia corporativa, s’incorpora un símbol flexible que reforci la idea d’un col·lectiu heterogeni que s’adapta als nous temps. Un sistema visual dinàmic que ens permetrà tenir una identitat dinàmica, que pugui declinar/variar en funció,dels suports, elements de comunicació, etc…

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!