Dia de les Dones

Els sindicats qualifiquen d'"històrica" la vaga laboral del 8-M

Destaquen un seguiment massiu i generalitzat a tots els sectors

ACN Barcelona 08-03-2018 21:52 Lectures 2605

Els sindicats catalans han qualificat d'"històrica" la vaga laboral que s'ha fet aquest dijous coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. En un comunicat, CCOO ha celebrat que el 8-M hagi estat una "mobilització sense precedents a la història del moviment sindical del país". Per la seva part, la UGT ha destacat que el seguiment ha estat "massiu i generalitzat en tots els sectors". A la sanitat, a tall d'exemple, el seguiment de la vaga de dues hores ha estat d'entre el 75% i el 80% amb compliments dels serveis mínims establerts, segons dades de CCOO.

CCOO havia rebut fins aquest dimecres més de 600 adhesions a la vaga de dues hores per torn de comitès d'empresa, juntes de personal i seccions sindicals de l'àmbit privat i públic. Al llarg d'aquest dijous el sindicat ha anat rebent noves mostres d'adhesió de "moltes més empreses".

Es tracta d'una "vaga històrica, que marca un abans i un després en la lluita per la igualtat, en què la classe treballadora ha omplert els carrers de les ciutats i dels pobles de Catalunya", ha manifestat UGT en un comunicat.

CCOO i UGT havien convocat aturades de dues hores per torn, mentre que els sindicats minoritaris –com la Intersindical-SCS, la CGT, la CNT o la IAC–i el majoritari a l'ensenyament, USTEC-STEs, han ampliat la convocatòria a 24 hores. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament