Setmana del Comerç

El 87% dels comerços catalans té un perfil a les xarxes socials i el 30% ven a Internet

Un estudi conclou que les botigues han augmentat la seva presència online però encara poden incrementar-la

Ignacio Campoy, tècnic de Comerç de la Direcció General de Comerç, durant la presentació de l'informe extret de l'Autodiagnosi TIC d'empreses i comerç

Ignacio Campoy, tècnic de Comerç de la Direcció General de Comerç, durant la presentació de l'informe extret de l'Autodiagnosi TIC d'empreses i comerç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un 87% dels comerços catalans té un perfil a alguna xarxa social. D'aquests, el 97% té presència a Facebook. Un 70% de les botigues té web pròpia i un 30% compten amb botiga digital operativa. Són dades que s'extreuen de l’Autodiagnosi TIC, al qual hi ha participat 1.229 comerços des del març del 2017. Es tracta d'una eina d'autoavaluació de competències digitals per a comerços impulsada per la Direcció General de Comerç, que analitza el grau de digitalització de les empreses del territori. El diagnosi atorga a la majoria de comerços catalans un nivell intermedi de maduresa digital: les empreses majoritàriament han començat a tenir una major presència online, però les accions realitzades en termes de digitalització del negoci, ús d’Internet i xarxes socials són limitades i tenen un ampli marge de millora.

L'anàlisi de les dades extretes per la Direcció General de Comerç de l’Autodiagnosi TIC conclouen que les xarxes socials són l’eina digital més emprada pels comerços catalans per guanyar visibilitat i realitzar accions promocionals i de publicitat. Un 97% d’empreses tenen presència a Facebook, la xarxa social amb més penetració al món del comerç i els serveis. El segueixen Instagram, amb un 63%, i Twitter, amb un 44%. També existeix una tendència habitual de comptar amb presència a més d'una xarxa social, i un 22% dels comerços tenen perfils a Facebook i Instagram. Tot i la presència a les xarxes socials, la majoria de comerços afirmen que no actualitzen els continguts dels seus perfils amb regularitat. Un 43% ho fa cada setmana, i un de cada dos enquestats reconeix no respondre les ressenyes ni els comentaris dels clients.

Les empreses catalanes comencen a introduir el comerç electrònic i un 30% compta amb una botiga online. Les dades de l’informe destaquen que aquesta pràctica ha potenciat el mercat exterior, ja que el 14% dels comerciants que venen per Internet ho fan a l’estranger, principalment al mercat europeu.

L’informe de resultats de l’Autodiagnosi TIC, presentat aquest divendres en el marc de la celebració de la Setmana del Comerç, ha permès realitzar una anàlisi del nivell d’implantació digital als negocis del territori, tenint en compte aspectes com el posicionament web, l'ús de les xarxes socials, el comerç electrònic o el màrqueting i la comunicació digital del punt de venda.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local