Node Film Clúster

El Penedès es reivindica com a escenari de rodatges

El Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Cúster – Costa Barcelona signen un conveni per promoure els rodatges al Penedès

El Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Cúster – Costa Barcelona signen un conveni per promoure els rodatges al Penedès. Caterina Ta

El Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Cúster – Costa Barcelona signen un conveni per promoure els rodatges al Penedès. Caterina Ta

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest migdia, la seu d’Enoturisme Penedès acollia la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Clúster – Costa Barcelona amb el propòsit de promocionar el Penedès com a plató per a rodatges de produccions cinematogràfiques, espots publicitaris i enregistraments audiovisuals i fotogràfics. El document en el què s’exposen un seguit de línies de treball conjunt per a donar a conèixer el patrimoni paisatgístic i cultural del Penedès ha estat signat per part de Sergi Vallès, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, i de Rosa Huguet, presidenta de NODE Garraf.

A l’acte també era present Santi Roig, director tècnic del film clúster, que ha intervingut per a parlar dels factors que propicien l’auge dels rodatges als municipis altpenedesencs. Segons Roig, el més important a l’hora d’oferir una localització és que sigui de fàcil accés i que els permisos es puguin obtenir en poc temps. D’altra banda, ha fet esment d’alguns rodatges que han tingut lloc darrerament a la comarca, com són un anunci de Fanta a Vilobí del Penedès, una TV Movie per a Netflix rodada al polígon de Sant Pere Molanta o un llargmetratge a Avinyonet, entre d’altres.

L’acord preveu l’assessorament a ajuntaments i institucions locals en relació amb la gestió dels enregistraments sigui a la via urbana i espais públics o bé en indrets privats.

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha posat en marxa i gestiona la iniciativa NODE Film Clúster – Costa Barcelona per tal de potenciar l’activitat de rodatges comercials i tot tipus d’enregistraments en la demarcació de Costa Barcelona, particularment a les comarques del Penedès i Garraf. Es tracta del primer film clúster a Catalunya i el que es busca és que les activitats de rodatges afavoreixin la participació de l’entorn penedesenc, així com d’ empreses de serveis o escoles de formació, entre altres.

La iniciativa NODE Film Clúster compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació activa de diferents departaments d’administracions locals, institucions públiques i privades i diferents agents que la doten de major capacitat de resposta i màxima representativitat de l’espai econòmic.

Rosa Huguet tancava l’acte remarcant que cal donar a conèixer allò del “que estem orgullosos” al Penedès i si el territori apareix en un film o un espot, està convençuda que això atraurà moltes visites turístiques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local