Node Film Clúster

El Penedès es reivindica com a escenari de rodatges

El Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Cúster – Costa Barcelona signen un conveni per promoure els rodatges al Penedès

Caterina Tallón Vilafranca del Penedès 10-04-2018 21:22 Lectures 2327
El Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Cúster – Costa Barcelona signen un conveni per promoure els rodatges al Penedès. Caterina Ta

El Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Cúster – Costa Barcelona signen un conveni per promoure els rodatges al Penedès. Caterina Ta

Aquest migdia, la seu d’Enoturisme Penedès acollia la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consorci de Promoció Turística del Penedès i NODE Film Clúster – Costa Barcelona amb el propòsit de promocionar el Penedès com a plató per a rodatges de produccions cinematogràfiques, espots publicitaris i enregistraments audiovisuals i fotogràfics. El document en el què s’exposen un seguit de línies de treball conjunt per a donar a conèixer el patrimoni paisatgístic i cultural del Penedès ha estat signat per part de Sergi Vallès, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, i de Rosa Huguet, presidenta de NODE Garraf.

A l’acte també era present Santi Roig, director tècnic del film clúster, que ha intervingut per a parlar dels factors que propicien l’auge dels rodatges als municipis altpenedesencs. Segons Roig, el més important a l’hora d’oferir una localització és que sigui de fàcil accés i que els permisos es puguin obtenir en poc temps. D’altra banda, ha fet esment d’alguns rodatges que han tingut lloc darrerament a la comarca, com són un anunci de Fanta a Vilobí del Penedès, una TV Movie per a Netflix rodada al polígon de Sant Pere Molanta o un llargmetratge a Avinyonet, entre d’altres.

L’acord preveu l’assessorament a ajuntaments i institucions locals en relació amb la gestió dels enregistraments sigui a la via urbana i espais públics o bé en indrets privats.

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha posat en marxa i gestiona la iniciativa NODE Film Clúster – Costa Barcelona per tal de potenciar l’activitat de rodatges comercials i tot tipus d’enregistraments en la demarcació de Costa Barcelona, particularment a les comarques del Penedès i Garraf. Es tracta del primer film clúster a Catalunya i el que es busca és que les activitats de rodatges afavoreixin la participació de l’entorn penedesenc, així com d’ empreses de serveis o escoles de formació, entre altres.

La iniciativa NODE Film Clúster compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació activa de diferents departaments d’administracions locals, institucions públiques i privades i diferents agents que la doten de major capacitat de resposta i màxima representativitat de l’espai econòmic.

Rosa Huguet tancava l’acte remarcant que cal donar a conèixer allò del “que estem orgullosos” al Penedès i si el territori apareix en un film o un espot, està convençuda que això atraurà moltes visites turístiques.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No