Acomiadaments

Tanca la veterana Morgades Trabal deixant "sense feina i sense atur" una quinzena de treballadors al Pla del Penedès

Després de diversos mesos sense rebre cap tipus de salari, a finals de gener, la plantilla era enviada a casa amb una carta on se'ls rellevava de prestar serveis i amb un suposat permís retribuit

Redacció El Pla del Penedès 07-05-2018 10:34 Lectures 7530

Arxivat a:

Tanca la veterana Morgades Trabal deixant

Tanca la veterana Morgades Trabal deixant "sense feina i sense atur" una quinzena de treballadors al Pla del Penedès . EIX

La històrica empresa del Pla del Penedès Morgades Trabal SA ha tancat les seves portes deixant en una situació de total desemparament els seus treballadors, segons denuncia la plantilla. Amb més de 70 anys de trajectòria dedicada a la distribució de paper, bosses i productes de neteja i perfumeria, i amb un fort arrelament a Catalunya, l'empresa ha deixat al carrer una quinzena de treballadors que encara no estan formalment acomiadats, però que no perceben cap salari des de fa més de vuit mesos: no poden treballar ni tampoc reben cap prestació d'atur.

Després de diversos mesos sense rebre cap tipus de salari, a finals de gener, els treballadors eren enviats a casa, amb una carta on se'ls rellevava de prestar serveis i amb un suposat "permís retribuit", fins que se solucionés la situació. Això els deixava en una situació totalment irregular, ja que des d'aleshores no cobren cap salari, ni tampoc poden rebre el subsidi d'atur, ni buscar una altra feina, perquè l'empresa encara no ha fet efectiu cap acomiadament: "senzillament ens han deixat oblidats i en una situació injusta i desesperant", manifesten els treballadors.

Tot i que se'ls va assegurar que aquesta situació no s'allargaria més de tres o quatre mesos, el cert és que ara per ara tot segueix igual i l'empresa no ha donat cap tipus de proposta, alternativa o solució: "la plantilla porta més de vuit mesos en una situació preocupant i de total precarietat, sense cap tipus d'ingrés econòmic, cosa que els obliga a recórrer als estalvis, en els casos en què n'hi ha, o a demanar ajut econòmic als familiars per poder sobreviure".

La plantilla denuncia que "la situació és realment dura per als treballadors perquè a banda de no cobrar, en alguns casos tampoc no es poden jubilar fins que la situació no se solventi".

Els treballadors lamenten que tot plegat no és fruït de la realitat econòmica actual, sinó de la "nefasta gestió per part de l'empresa, que des de fa temps estava actuant amb total deixadesa, desídia i desatenció cap als proveïdors, clients i cap als mateixos treballadors, que reiteradament  reclamaven explicacions, rebent només mentides i falses promeses com a resposta".

L'empresa donava feina actualment a una quinzena de treballadors, la major part dels quals amb antiguitats superiors als trenta anys, que denuncien la injusta situació de precarietat i vulnerabilitat en què l'empresa Morgades Trabal SA els ha deixat i la més que evident intenció de fer-los fora sense pagar les indemnitzacions corresponents. Reclamen una solució urgent i digna perquè la situació actual és insostenible.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No