Moda

Un centenar de marques de moda s'instal·len durant quatre dies a les antigues adoberies del Rec d'Igualada

El festival Rec.017 centrarà el 'RecMeeting' d'enguany en els hàbits de vida saludable

ACN Igualada 09-05-2018 21:30 Lectures 2959

Arxivat a:

Pla contrapicat de l'interior d'un espai industrial reconvertit en una botiga efímera. 9 de maig de 2018. ACN

Pla contrapicat de l'interior d'un espai industrial reconvertit en una botiga efímera. 9 de maig de 2018. ACN

Un total de 56 espais industrials del barri del Rec d'Igualada s'han reconvertit en botigues efímeres per acollir, fins dissabte, un centenar de marques de moda i dissenyadors emergents. El festival Rec.017 –divuitena edició- compta amb noves incorporacions com Calma House, Geox o Vialis i manté marques que han participat al certamen des del principi com Textura, Levi's, Míriam Ponsa o Josep Abril. A més, es manté la iniciativa 'Rec Pop Up Day Estrella Damm' on cada dia hi haurà sis marques o dissenyadors diferents. A banda, el Rec.017 dedicarà el 'RecMeeting' d'enguany als hàbits de vida saludable amb una taula rodona on hi participarà el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer, la periodista Núria Coll i l'escriptor Gaspar Hernández. L'oferta de moda es complementarà amb una vintena de concerts gratuïts i una àmplia oferta gastronòmica amb 34 'food trucks'. El Rec.0 rep uns 120.000 visitants a cada edició.

Moda, cultura, gastronomia i patrimoni. Aquests són els pilars de la 18a edició del festival Rec.0, que fins dissabte al vespre acollirà un centenar de marques repartides per cinc grans zones del barri del Rec d'Igualada. Una de les organitzadores de l'esdeveniment, Cristina Domènech, ha explicat a l'ACN que en aquesta edició s'han recuperat 56 fàbriques antigues per reconvertir-les en botigues efímeres i ha celebrat que "marques potents segueixen apostant per nosaltres per treure estocs de manera divertida i diferent".

De fet, per Domènech, una de les claus de l'èxit del Rec.0 és "l'equilibri" entre les marques consolidades i populars amb els dissenyadors i les marques emergents. "Aquest equilibri entre la gran marca i el dissenyador emergent i desconegut crec que és un dels grans atractius del festival", ha assegurat Domènech, que també ha celebrat que després de 18 edicions –se'n fa una a l'estiu i una a l'hivern- "la gent continua responent i continua interessada en venir a passar un dia aquí".

Entre les grans marques de moda que es poden trobar al Rec.017 hi ha Adidas, Levi's, Reebok, Mango, Camper o Textura, mentre que el disseny independent arriba de la mà de marques emergents com Woodys Barcelona, Colmillo de Morsa, Maria Roch, Nona BCN o Como un pez en el agua. A més, el festival també compta amb dissenyadors catalans consolidats com Txell Miras, Míriam Ponsa i Josep Abril.

Una de les dissenyadores que exposa per primer cop al Rec.0 és Jorgina Carrera, de la marca 113 Maison. De fet, Carrera va ser la guanyadora del II concurs 080 Barcelona Fashion/Rec.0 i ha obtingut un espai gratuït a la zona de disseny independent. Carrera ha explicat que va començar el projecte, juntament amb la fotògrafa Mariona Puig, fa uns dos anys i elles mateixes fan tot el procés de producció "des de zero". Per aquesta jove dissenyadora de Lleida poder participar al Rec.0 és una bona oportunitat perquè "hi ha moltíssim públic i avui en dia és molt difícil donar-te a conèixer com a marca".

De la mateixa opinió és la dissenyadora Sybil Mortelmans, de la marca de bosses i sabates de pell Tres Sis Zero. Mortelmans creu que el Rec.0 és "un bon aparador per donar a conèixer la marca, ja que hi passa molta gent". Tres Sis Zero és una marca que tot just fa un any que està al mercat i fa servir el concepte de 'Deadstocks', és a dir, que utilitzen matèries primes d'alta qualitat que van a parar als magatzems perquè les grans firmes les han descartat.

Música i gastronomia

La gastronomia segueix amb força al Rec.017 amb el 'Rec Street Food', que presenta 34 'food trucks' i un 'pop-up bar' amb una oferta gastronòmica variada realitzada amb productes de proximitat. L'oferta de moda es complementa amb una programació cultural gratuïta. Aquesta edició comptarà amb diversos escenaris on hi pujaran grups com Reinaldo&Clara, la Séptima Trastada, Beth o Suzanna & The Randomites. També hi haurà sessions de DJ i diversos tallers infantils i presentacions de llibres o espectacles de dansa.

En aquesta edició també es recupera el 'RecMeeting', una taula rodona que reuneix personalitats destacades de la temàtica de la qual es vol reflexionar. Enguany la taula portarà per títol 'Cap un estil de vida saludable' i debatrà sobre el canvi d'hàbits per aconseguir un equilibri entre el cos i la ment. El debat comptarà amb la participació del psiconeuroimmunòleg i fisioterapeuta Xevi Verdaguer, la periodista i directora de la revista 'Etselquemenges' Nuria Coll, l'escriptor i periodista de TV3 i Catalunya Ràdio Gaspar Hernández, i el director de màrqueting d'Ametller Origen Xavier Roma

120.000 visitants cada edició

Rec.0 Experimental Stores va néixer l'any 2009 de la mà de professionals del món del disseny i la comunicació per reivindicar el patrimoni del barri del Rec d'Igualada. El Rec.0 rep uns 120.000 visitants cada edició. Un dels reptes del festival quan va néixer era donar a conèixer el barri del Rec i, per Cristina Domènech, durant aquests anys "hem aconseguit donar-li visibilitat, tant per a la gent d'Igualada com també per a la gent que ve de fora". Tot i això, Domènech creu que encara hi ha feina a fer perquè "la resta de l'any el barri sigui més actiu i dinàmic". 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No