Vendes on line

La Confraria de Pescadors de Vilanova entra al segle XXI

Ara el consumidor podrà saber en tot moment si el peix que compra o consumeix en un restaurant prové de la Llotja de Vilanova, també gràcies a uns segells de qualitat

Bernat Deltell Vilanova i la Geltrú 14-05-2018 8:22 Lectures 4270
Port de Vilanova. Carles Castro

Port de Vilanova. Carles Castro

“Un pla de transformació digital radical” per “readaptar la nostra web als nous temps”. Amb aquestes paraules va anunciar Jaume Carnicer, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, la nova eina digital que des d’ara mateix disposen pescadors i públic en general. Es tracta d’una nova web amb voluntat divulgativa i de servei: “No volem ser a Internet per dir què macos que som, sinó que aquesta web sigui útil a tothom”. D’aquesta manera, les xarxes socials i la interacció amb el client entren a formar part de la Confraria “amb l’objectiu de guanyar preus i temps” i “oferir un servei directe al client”, assegura Carnicer. 

La nova web incorpora una sèrie d’elements d’interès per al públic en general. Tal i com explica el responsable de comercialització de la Confraria, Andreu Núñez, “es tracta d’oferir no només un servei intern, sinó d’obrir-nos a la societat en general”. Així, “gràcies a la web ara es pot consultar quines són les peixateries de la nostra ciutat on pots trobar peix de la Llotja de Vilanova, quins restaurants tenen el peix capturat per les nostres barques, receptes tradicionals, quina és la nostra flota pesquera i fins i tot la previsió meteorològica”. També es pot fer uns seguiment i traçabilitat de la comercialització del producte, és a dir, saber d’on ve, qui l’ha capturar i qui l’està comercialitzant.

El mateix Andreu Núñez, responsable de la barca L’avi barrineta, explica que aquest és el primer pas, però que en breu tindrem moltes altres novetats. “Per exemple,  ampliarem la venda del producte de la llotja a altres ciutats, i la relació de la llotja amb els restauradors serà més estreta i ben aviat podrem oferir un servei de transport directe al restaurant”. En definitiva, “facilitar encara més la relació entre els restauradors i la Confraria perquè en aquest sentit tots hi guanyem”.

Els encarregats de la transformació digital ha estat l’empresa Quabu. Un dels seus responsables, Jesús del Campo, assegura que “l’objectiu era reinventar el negoci de la Llotja per tal de donar a conèixer una realitat comercial que sovint sembla que visqui d’esquena a la ciutat”. Per aquest motiu, ara el consumidor podrà saber en tot moment si el peix que compra o consumeix en un restaurant prové de la Llotja de Vilanova, també gràcies a uns segells de qualitat.

L’acte de presentació de la nova web de la Confraria de Pescadors es va celebrar al Pòsit el passat divendres. Entre els assistents, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, qui va destacar “la feina feta per la Confraria” i la seva readaptació als nous temps, “que permetrà pescar menys però guanyar més i, per tant, en aquest sentit tots hi guanyem, també els consumidors, els clients i el gremi de la restauració”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No