Conciliació

CCOO demana a la Generalitat que impulsi un canvi en la Llei de Comerç perquè les botigues tanquin tot l'any a les 21h

El sindicat entrega prop de 12.000 signatures de treballadors del sector que demanen que es modifiqui l'horari de sortida a l'estiu perquè obrir fins les 22h els impedeix conciliar

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CCOO ha entregat prop de 12.000 signatures de treballadors del sector del comerç a un registre de la Generalitat per demanar al Govern i als grups parlamentaris que impulsin un "petit canvi" en la Llei del Comerç, concretament que s'avanci una hora el tancament dels negocis a l'estiu -de les 22h a les 21h-. El secretari general de la Federació de Serveis del sindicat, Luis Jiménez, ha lamentat en una atenció als mitjans aquest dimarts, després de lliurar les 11.978 firmes, que l'hora de tancament de les botigues a l'estiu -a les 22h- impedeix la "conciliació" dels empleats. Per això, CCOO ha reclamat que els comerços tanquin tot l'any a les 21h. La Llei de Comerç fixa que l'horari de tancament entre els mesos d'octubre i maig sigui a les 21h mentre que entre juny i setembre a les 22h. Jiménez ha demanat que s'apliqui l'horari d'hivern durant tot l'any: "Mantenir aquest horari tot l'any" seria "un avenç molt important", ha afirmat. A més, el sindicalista ha explicat que "quan tanquen a les 22h, [els treballadors] acaben sortint a les 23h".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local