Enquesta de Clima Empresarial

El 62,5% dels directius del Penedès, satisfets per la situació del negoci

Per primera vegada es redueix a la mínima expressió el segment d’enquestats que opinen que la situació dels seus negocis és dolenta. Un 62,50% consideren que és bona i un 37,50 diuen que és normal

Redacció Vilanova i la Geltrú 06-07-2018 8:46 Lectures 2968
El 62,5% dels directius del Penedès, satisfets per la situació del negoci  . FEGP

El 62,5% dels directius del Penedès, satisfets per la situació del negoci . FEGP

Per primera vegada es redueix a la mínima expressió el segment d’enquestats que opinen que la situació dels seus negocis és dolenta. Un 62,50% consideren que és bona i un 37,50 diuen que és normal.

En relació amb el trimestre anterior, la majoria de les opinions (71,88%) coincideixen en que es manté la mateixa dinàmica, mentre que un 28,13% afirmem que ha millorat la situació. Ningú diu que hagi empitjorat.

Quant a la facturació, un 46,88% del panell confirma que ha augmentat la xifra de negoci i un 53,13% diu que es manté en el mateix nivell del trimestre precedent. Pel que fa als preus de venda, es mantenen igual en el 87,50% dels casos mentre que en un 9,38% han augmentat.

En relació amb el primer trimestre de 2018, el 21,88% dels directius constaten increment de les plantilles i el 71,88% expliquen que no hi hagut variació. Per contra, un 6,25% reconeix que s’ha reduït el nombre de treballadors a la seva empresa.

També és positiu l’indicador d’inversions, amb un 37,50% dels enquestats que diuen que s’han incrementat i un 59,38% que expliquen que es manté en els mateixos termes del període precedent.

Expectatives molt favorables

Quant a les expectatives a curt termini, el 65,63% aposten que es mantindrà la tendència actual i un 31,25% són encara més positius i consideren que encara millorarà més. En termes similars, un 34,38% dels directius pensen que augmentarà la facturació i un 62,50% vaticinen que es mantindrà sense variacions. En conseqüència, prop del 22% dels decisors tenen intenció d’augmentar el nombre de treballadors que tenen en plantilla i també prop del 22% tenen intenció d’incrementar el volum d’inversions.

Com afecta la situació política

Finalment, en relació amb la situació política, el 53,13% dels enquestats consideren que no es nota en la marxa del negoci i un 43,75% pensen que sí, tot i que de manera lleugera. Només un 3,75% afirmen que la política afecta les dinàmiques dels seus negocis.

Quant a l’ECE

L’Enquesta de Clima Empresarial, plantejada com un panell d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris del Gran Penedès en relació amb la marxa del seu negoci. Els enquestats composen una mostra representativa del teixit empresarial del territori. Responen a un total d’onze preguntes en relació amb tres aspectes de la marxa del negoci: la situació actual, l’evolució respecte el trimestre anterior i la previsió de cara al proper trimestre.

El qüestionari corresponent a aquesta onada va ser administrat i respost el dia 4 de juliol.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No