Fira del Cava

El Cavatast reunirà 51 expositors en un edició en la que es preveuen més de 35 mil visitants

Ribas: 'amb Cavatast fem territori perquè hem de tenir present, per exemple, que pel cap de setmana de la fira ja no queden places hoteleres en el conjunt de la comarca'

El Cavatast reunirà 51 expositors en un edició en la que es preveuen més de 35 mil visitants. Ramon Filella

El Cavatast reunirà 51 expositors en un edició en la que es preveuen més de 35 mil visitants. Ramon Filella

El Cavatast 2018 escalfa motors amb la previsió de repetir els bons resultats de visitants dels darrers exercicis. L'edició d'enguany, que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d'octubre, s'ha presentat aquest matí a la Fassina de Sant Sadurní d'Anoia amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Ribas, la primera tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Maria Rosell i representants de Banc Sabadell, Confraria del Cava i Som Sant Sadurní. Tots ells han coincidit en destacar la “total consolidació” de la fira que, després de 22 anys d'existència, és ja un clàssic en el calendari enoturístic de Catalunya.

El Cavatast reunirà aquest any 51 expositors dels quals 36 seran caves i la resta espais gastronòmics i dels pobles agermanats amb Sant Sadurní. S'espera arribar a la xifra de 35 mil visitants, un flux de persones que, com és habitual, obligarà a un ampli desplegament tècnic i humà al municipi durant els tres dies d'activitats. El divendres 5, la fira obrirà entre les 7 de la tarda i les 11 del vespre, el dissabte 6 entre les 11 del matí i les 11 del vespre i el diumenge 7 ho farà entre les 11 del matí i les 9 del vespre.

Es mantenen els preus de les degustacions en relació l'any passat (5 euros el tast de cava, 6 euros el tast de gastronomia i 5 euros la compra de la copa Riedel dels quals se n'abobaran 2 si es retorna la copa). També s'instal.larà de nou l'anomenada “botiga del cava”, una carpa en la que els visitants podran comprar tots els caves degustats a la fira i que l'any passat va tenir molt bona acceptació per part dels visitants. Igualment s'han programat una dotzena d'activitats paral.leles, tallers infantils els matins de dissabte i diumenge i un concert musical la nit de dissabte a càrrec del grup “Los Tremendos”.

Implicació de tothom

L'alcalde Josep Maria Ribas ha destacat la creixent “implicació de totes les entitats de Sant Sadurní en el Cavatast el que fa que l'èxit de la fira sigui, cada any que passa, més gran”. Ribas també ha valorat el fet que “amb Cavatast fem territori perquè hem de tenir present, per exemple, que pel cap de setmana de la fira ja no queden places hoteleres en el conjunt de la comarca. Això fa que els beneficis del Cavatast arribin cada cop més lluny”.

L'Ajuntament de Sant Sadurní calcula que la fira té un impacte econòmic de 3,7 milions d'euros i que per cada euro invertit en la organització, se n'acaben guanyant 12. A més, segons les enquestes de satisfacció que es fan cada any, un 95 per cent dels visitants manifesten la seva intenció de repetir assistència.

Entre les novetats d'enguany destaca la possibilitat d'adquirir paquets de tiquets a través d'internet utilitzant el sistema “InstantTicket” de Banc Sabadell, entitat que torna a col.laborar en el patrocini del Cavatast. A partir del dia 22 ja es podran comprar aquests paquets a distància. A partir del dia 25 també hi haurà l'opció de comprar els tiquets i la copa de forma anticipada però presencial a l'Oficina de Turisme ubicada a La Fassina.

La primera tinent d'alcalde, Maria Rosell, ha assenyalat que “el Cavatast ens demostra cada any que si totes les entitats, estaments i caves de Sant Sadurní anem a una, els resultats són sempre molt positius. En aquests 22 anys de fira hem consolidat la marca i hem de continuar per aquest camí”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!