Impost al sol

El govern espanyol suspèn l'impost de la generació elèctrica per abaratir rebut de la llum als consumidors

La ministra per a la Transició Ecològica creu que és la mesura més adequada per afrontar un moment excepcional

ACN Madrid 19-09-2018 19:01 Lectures 3901
L'interior d'una bombeta encesa, el 17 de maig del 2016. ACN

L'interior d'una bombeta encesa, el 17 de maig del 2016. ACN

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat en una comissió al Congrés de Diputats que el govern espanyol suspendrà l'impost del 7% de la generació elèctrica per abaratir el rebut de la llum als consumidors. Segons Ribera, és la mesura "més adequada" per "alleugerir" la factura del consumidor en un moment que ha qualificat "d'excepcional". "No poden ser ells els que afrontin les turbulències del canvi", ha reblat.

En la seva intervenció a la Comissió de Transició Ecològica al Congrés dels Diputats, Ribera ha destacat la necessitat d'actuar de "manera immediata" i ha dit que és la "mesura més adequada i encertada per enviar una senyal clara per part del govern". "Necessitem alleugerir la factura del consumidor en un moment excepcional en què no pot ser que sigui ell qui n'afronta les conseqüències", ha assenyalat.

Ribera també ha indicat que "la prioritat serà la protecció dels més vulnerables" i ha comentat que, segons les dades del 2016, hi havia 4,6 milions de llars on no es podia mantenir una temperatura adequada. La ministra ha lamentat que aquest problema incideix especialment en les famílies monoparentals, el que implica una "feminització" de la pobresa i a persones grans que viuen soles, ha avisat. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No