Estiu 2018

Cau un 5% l'ocupació turística a l'estiu a Vilanova

El govern destaca que la caiguda és menor que a la resta de Catalunya i ho vincula a causes externes

El sector de la restauració també ha patit una davallada aquest estiu a la façana marítima, però no al centre de la ciutat, segons les dades del govern

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-09-2018 17:45 Lectures 3343
Platja de Ribes Roges. EIX

Platja de Ribes Roges. EIX

La temporada turística d'estiu s'ha tancat aquest cap de setmana i el govern local ha fet una valoració positiva, tot i que les dades mostren una davallada del nombre de visitants. Segons les dades facilitades pel govern, l'ocupació turística ha caigut un 5% respecte l'any passat i l'afluència de clients als bars i restaurant de la façana marítima també s'ha vist afectada per la reducció de turistes, una tendència que no ha afectat els negocis del centre de la ciutat.

El portaveu del govern de Vilanova i regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, i el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, han presentat les dades dels diferents serveis d'aquest estiu i han destacat que Vilanova i la Geltrú "continua sent referència com a destinació d'un turisme de qualitat i sostenible", malgrat l'ocupació turística global hagi sofert una davallada, tot i que per sota de la que s'ha registrat al global de Catalunya.

En aquest sentit, Jordi Medina ha donat a conèixer que "l'ocupació total de la temporada ha estat del 84%, cinc punts per sota que l'any anterior en un context de país on la davallada registrada ha estat d'un 6%". Per aquest motiu, el regidor Medina ha afirmat que "no es tracta d'un problema específic de Vilanova i la Geltrú sinó del conjunt del país". Així mateix, segons ha donat a conèixer el sector hoteler de la ciutat "s'ha fet notar que tot i la davallada s'ha generat més despesa econòmica a la ciutat i per tant es detecta un poder adquisitiu més alt per part dels nostres visitants". Per Medina, aquest és un bon indicador que avala "l'aposta per un turisme de més qualitat i alhora sostenible per a la capital del Garraf". Per establiments, l'ocupació dels hotels s'ha situat en el 81%; la dels aparthotels  en el 84%, mentre que els càmpings han registrat una ocupació del 88%. El regidor de Promoció de Ciutat ha explicat que el Gremi de Restauració ha informat que han registrat una davallada en la facturació del juliol que en canvi "no s'ha notat a la zona centre de Vilanova" on s'ha registrat més afluència de comensals.

En la valoració de la temporada turística, Medina ha remarcat la "consolidació de la marca turística de la ciutat, un procés de treball que s'està desenvolupant amb la implicació dels agents turístics i econòmics de la ciutat". A tall d'exemple, el regidor ha destacat els diferents elements promocionals que s'han llençat, entre els quals "els nous rètols d'entrada a la ciutat que ajuda a consolidar la nostra marca turística".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans