Fira del Vermut

Més de 6.000 visitants a la segona edició del Cubermut de Cubelles

Enguany s’estrenava got commemoratiu, amb 2.000 unitats que es van exhaurir diumenge al migdia

Redacció Cubelles 26-09-2018 12:29 Lectures 4359

Arxivat a:

La segona edició del Cubermut supera totes les expectatives. Ajuntament de Cubelles

La segona edició del Cubermut supera totes les expectatives. Ajuntament de Cubelles

La segona edició del CUBERMUT, la Fira del Vermut i l’Aperitiu de Cubelles, ha superat de llarg els bons resultats obtinguts el primer any. Enguany s’estrenava got commemoratiu, amb 2.000 unitats que es van exhaurir diumenge al migdia. En aquest cas, a més, s’ha incrementat també el nombre d’expositors respecte a l’edició anterior, passant de 15 a 21. Principalment, l'augment s'ha produït mercès a la participació de més establiments de restauració del municipi que, arran de l’èxit de l’edició anterior, han decidit sumar-s'hi fins a suposar més de la meitat dels participants.

L’afluència de gent durant el Cubermut ha superat, tant dissabte com diumenge, els 3.000 visitants diaris, sent els moments de major afluència dissabte entre les 20.00 h. i les 21.00 h. i diumenge, de 13.00 h. a 14.00 h.

El temps va acompanyar durant tot el cap de setmana i el pont de la Mercè va fer que enguany l’edició s’allargués fins diumenge a les 22.00 h. Tot plegat, ha comportat que es notés un increment del nombre de degustacions de vermut venudes –més de 6.000- i d’aperitius, racions i tapes, superant les 5.000 consumicions. També es van organitzar tallers de cocteleria i maridatges de vermuts amb formatges, amb Vermouth Padró i Companyia i Formatgeria del Garraf i Vermut Terra Alta. Així mateix, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú va oferir degustacions del seu producte estrella: la gamba vermella de Vilanova.

Una altra novetat d'enguany ha estat l’increment de l’oferta musical, que ha amenitzat els dos dies de fira amb concerts a càrrec dels grups Valira Quartet, Els 2 Juanetes del Apocadixie, Sr. Ramírez, Muy Stone i les actuacions de JJ’s Discommon, HHFunky i els Swingnàtics de Cubelles.

Pel que fa a l’impacte econòmic de la fira, tant per via directa com indirecta, s’estima per sobre dels 25.000 euros, afavorint així al sector de la restauració i la seva desestacionalització. Així mateix, segons dades de l’Oficina Municipal de Turisme, on es podien adquirir els gots de la Cubermut, en aquesta nova edició hi ha assistit un gran nombre de visitants provinents de fora del municipi, de la comarca i, fins i tot, de Catalunya, atrets, sobretot, per la bona acceptació de la proposta, la ubicació a primera línia de mar i l’ambient festiu i familiar regnant.

Des de la regidoria de Turisme, comerç i fires es vol agrair especialment la col·laboració dels expositors de vermut, així com la dedicació del personal de l’àrea de Desenvolupament local de l'Ajuntament, que ha fet possible aquesta nova edició. Paral·lelament, es valora molt positivament l’esdeveniment, pel que comporta de cara a la promoció i a la innovació constat del municipi, amb noves propostes originals que contribueixen a la desestacionalització a finals del mes de setembre, així com per l'impacte econòmic per al municipi, en general, i, en particular, per al sector de la restauració.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans