ENQUESTA DE CLIMA EMPRESARIAL

Es modera l’optimisme econòmic entre els directius del Penedès i Garraf

Els directius continuen fent valoracions favorables pel que fa a la marxa del negoci i les expectatives de creixement però hi ha símptomes d’afebliment

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-10-2018 10:17 Lectures 2070

L’Enquesta de Clima Empresarial del 3r trimestre de 2018, realitzada pel Grup d’Opinió de la FEGP, referma una conjuntura positiva pel que fa al teixit econòmic del Gran Penedès, tot i que repunten tímidament els indicadors negatius.                                         

Els negocis han millorat en relació amb el 2n trimestre de 2018. Això ho afirma el 43,75% de la mostra, mentre que el 50% opina que s’han mantingut les mateixes dinàmiques. Un 6,25%, en canvi, apunta que aquest 3r trimestre ha estat pitjor que el precedent.

Les xifres de facturació s’han incrementat segons el 50% dels directius; un 37,5% constata que es mantenen estables i un 12,5% afirma que han empitjorat. En conjunt, en relació amb el trimestre anterior, sembla aigualir-se aquell to optimista.

Pel que fa a les expectatives, només un 28,13% dels directius està convençut que el negoci millorarà el darrer trimestre de 2018; el 9,38% pensa tot el contrari. De fet, el 18,75% de la mostra pensa que en el 4t trimestre la facturació disminuirà.

Aquestes dades tenen reflex a l’hora de crear ocupació; al contrari que en els períodes precedents, creix la previsió negativa, tot i que un 15,63% dels enquestats encara consideren probable l’augment de plantilla en el darrer trimestre de l’any. La situació de canvi de tendència també s’observa en les inversions previstes, amb xifres a la baixa, molt discretes però reveladores.

Quant a l’ECE

L’Enquesta de Clima Empresarial, plantejada com un panel d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris del Gran Penedès en relació amb la marxa del seu negoci. Els enquestats composen una mostra representativa del teixit empresarial del territori. Responen a un total d’onze preguntes en relació amb tres aspectes de la marxa del negoci: la situació actual, l’evolució respecte el trimestre anterior i la previsió de cara al proper trimestre.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No