Ocupació

L'Ajuntament de Vilanova vol contractar una cinquantena de persones en atur amb els programes del SOC

Ha demanat subvenció per a la contractació d'11 llocs de treball dins del Programa Enfeina't, dels quals 6 tindran com a destinataris a persones aturades amb discapacitat o malaltia mental

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha sol·licitat al Servei Català d'Ocupació (SOC) poder-se acollir als programes subvencionats que permeten la con

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha sol·licitat al Servei Català d'Ocupació (SOC) poder-se acollir als programes subvencionats que permeten la con

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha sol·licitat al Servei Català d'Ocupació (SOC) poder-se acollir als programes subvencionats que permeten la contractació temporal de persones en situació d'atur de llarga durada.

Enguany, l'Ajuntament ha demanat subvenció per a la contractació d'11 llocs de treball dins del Programa Enfeina't, dels quals 6 tindran com a destinataris a persones aturades amb discapacitat o malaltia mental. Enfeinat fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

La Regidora de Recursos Humans, Educació i Ocupació, Glòria Garcia, ha volgut destacar l'increment de sol·licituds destinades a aquest col·lectiu. "La nostra voluntat és poder contractar sis persones amb discapacitat intel·lectual, en el marc del Projecte d'Integració. Els perfils que busquem són auxiliars tècnics/es, operaris/es de mercat i conserges d'escola. És important que aquest col·lectiu disposi de les mateixes oportunitats que la resta. Afavorir la seva contractació els pot ajudar a incorporar-se al mercat laboral i normalitzar la seva situació professional i personal."

A la comarca del Garraf, l'experiència de programes com el Timol i el Matí, desenvolupats a l'IMET, mostren la viabilitat de l'encaix al món laboral ordinari de persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb problemes de salut mental, i com a la feina es posen en marxa les seves capacitats laborals per desenvolupar-se plenament en un entorn ordinari. Així es dóna continuïtat al model de vida inclusiu que històricament la nostra comarca ha liderat iniciant amb processos educatius i donant continuïtat al món laboral.

Les altres 5 places estan adreçades a persones en situació d'atur de llarga durada, en el marc del Projecte Millora, pel manteniment i creació d'accessos als torrents urbans de la ciutat. Les persones contractades s'integraran a la plantilla d'operaris de la USM. (Unitat de Serveis Municipals)

La segona sol·licitud de subvenció al SOC és per a contractació i formació de 42 persones, més un tècnic de coordinació i suport, del Programa Treball i Formació. Un programa adreçat a persones en risc d'atur de llarga durada o d'exclusió social, per diferents circumstàncies. En aquesta convocatòria, hi ha diferents línies d'actuació.

- PANP: no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi, ni d'ajut del Programa de Requalificació Professional, preferentment majors de 45 anys, que inclou dos tipus d'acció en funció de la durada. PANP6 (contractació de sis mesos a jornada completa i acció formativa) PANP12 (contractació de 12 mesos a jornada completa i acció formativa, prioritària per a majors de 52 anys)

- PRGC: persones inscrites al SOC, destinatàries de la renda garantida ciutadana. Dos tipus d'accions en funció de la durada. PRGC6 (contractació de sis mesos a jornada completa i acció formativa) PRGC12 (contractació de 12 mesos a jornada completa i acció formativa, prioritària per a majors de 52 anys)

- DONA 12: dones en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades, víctimes de violència de gènere o en risc d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi.

- COOR: accions de coordinació i suport tècnic

Els nous treballadors/es formaran part de la plantilla municipal com operaris de la USM, oficials de paleta, oficials de pintor, conserges instal·lacions municipals, operaris/es mercats, i auxiliars administratius/es.

Un cop el Servei Català d'Ocupació aprovi les sol·licituds i realitzi la selecció del personal, es formalitzaran els contractes amb l'Ajuntament entre el 28 de desembre i el 31 de gener de 2019.

Per últim recordar que aquests dies s'estan realitzant la selecció de personal per a la contractació de cinc joves aturats beneficiaris del Programa Garantia Juvenil. El 29 d'octubre està previst formalitzar el contracte d'aquestes cinc persones que faran tasques d'administració integració social i animació sociocultural.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!