Consell comarcal

El Baix Penedès edita un nou mapa turístic "per donar valor a la comarca"

Jaume Casañas ha volgut recordar que ‘tenim una comarca amb una qualitat i unes característiques molt destacables, i ho hem de destacar des de diferents àmbits’

Redacció El Vendrell 28-11-2018 9:56 Lectures 3234
El Baix Penedès edita un nou mapa turístic

El Baix Penedès edita un nou mapa turístic "per donar valor a la comarca". CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès continua creant noves accions per donar a conèixer la comarca. Una d’elles és un nou mapa turístic, en què es destaca, en format dibuix, alguns dels elements més característics de cada municipi. L’esquema del mapa és idoni per treballar-lo a les escoles, així com posar-lo a disposició dels turistes que s’adrecin a qualsevol dels 14 ajuntaments i oficines de turisme del Baix Penedès.

En la presentació d’aquest dimarts al matí, tant la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, com el conseller comarcal de turisme, Jaume Casanyas, han destacat que fins ara no es disposava d’un mapa d’aquestes característiques, que serveix també per posar en valor el territori. Jaume Casanyas ha volgut recordar que ‘tenim una comarca amb una qualitat i unes característiques molt destacables, i ho hem de destacar des de diferents àmbits’.

Èxit del 1r ‘instawalk’ comarcal

El passat dissabte 24 de novembre es va donar el tret de sortida al nou projecte comarcal, que porta per nom ‘InstaBaixPenedès’, en referència al nou canal d’Instagram, que neix amb la voluntat de ser una via de comunicació turística. La primera sortida va comptar amb 50 persones vingudes d’arreu de Catalunya, amb ganes de fotografiar i conèixer nous racons de la comarca. Des del Consell Comarcal es valora aquesta primera ruta com un ‘gran èxit, ja que amb tan sols 2 dies es va omplir l’autocar, i la demanda continuava sent molt alta’, tal i com explica el conseller comarcal responsable de l’àrea, Jaume Casanyas.

Els assistents van poder captar els paisatges de Bonastre, Masllorenç i Albinyana, i acabar amb una degustació de la gastronomia de la comarca, a càrrec dels restaurants Ull de Llebre i Vell Papiol, L’Obrador i Cal Badejo. El tast de vins va anar a càrrec del celler Un sol cel. Tal i com apunta la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, ‘la finalitat és desestacionalitzar el turisme, fent una activitat que es programarà al llarg de l’any’. A més, ‘cada participant es converteix en prescriptor de la comarca, i això és molt positiu’.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres