Rebuts

La meitat de les llars amb Internet asseguren que el seu proveïdor els va pujar el preu el primer semestre d’aquest any

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència publica una nova edició del Panell de Llars

ACN/ Josep Molina Madrid 30-11-2018 21:40 Lectures 1853
Pla detall de cables de connexió a internet. Reuters / ACN

Pla detall de cables de connexió a internet. Reuters / ACN

Gairebé la meitat de les llars de l’estat espanyol amb un contracte de banda ampla fixa van veure com la factura del seu proveïdor d’Internet li pujava el preu de la quota, segons les dades conegudes de l’última edició del Panell de Llars que publica la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). El 29% d’aquestes llars va reconèixer que l’augment de preu es va justificar per unes millores dels serveis contractats. Tot i això, el 82% dels clients que coneixia el motiu de l’increment de la quota han dit que haguessin preferit mantenir el preu anterior i no beneficiar-se de millores en el servei com per exemple més dades per al telèfon mòbil o més minuts de trucades.

El panell també explica que entre les llars que van experimentar la pujada de les seves tarifes, un 45% va contactar amb el seu operador-proveïdor però no va aconseguir lliurar-se de l’increment del preu. Només un 12% dels que es van posar en contacte van poder aconseguir mantenir la quota anterior. El 7% de les llars que els hi van pujar els preus va decidir canviar d’operador.

Tot i la percepció de les llars que s’indica en l’enquesta del panell, la CNMC assegura que les despeses de les llars no van augmentar substancialment respecte a la despesa de finals del 2017.

Les llars que tenien contractat un paquet quàdruple, la despesa va augmentar mig euro, fins a una quota de 65,4 euros mensuals, i en les llars amb un paquet quíntuple la despesa es va mantenir a l’entorn d’una quota de 95 euros mensuals. Aquestes despeses inclouen a més del preu del paquet, les despeses addicionals d’aquesta factura com la subscripció a un canal prèmium o als excessos de dades en banda ampla mòbil i, a més, les despeses d’altres factures, per exemple, els de les factures de telefonia mòbil de postpagament que es contracta sense empaquetar.

Baixa el telèfon fix i puja la TV

En relació amb la penetració dels serveis de comunicacions electròniques, a finals del primer semestre d’aquest any, crida l’atenció de la disminució del telèfon fix, que va caure del 88% de les llars al 84% de les llars, mentre que augmentaven els serveis de televisió de pagament que van passar d’un 30% a un 37% de les llars. 

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No