Marca pròpia

La Confraria de Pescadors implementa un inèdit sistema d’etiquetatge del Peix i Marisc de Vilanova

La innovadora iniciativa donarà garanties a la clientela que el peix i marisc que compren o consumeixen ha estat pescat a Vilanova

A través d’un codi QR el consumidor podrà saber quina espècie és, quina barca l’ha pescat i fins i tot tindrà suggeriments per ser cuinada

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 02-12-2018 8:28 Lectures 2589
La Confraria de Pescadors implementa un inèdit sistema d’etiquetatge del Peix i Marisc de Vilanova. Jordi Lleó

La Confraria de Pescadors implementa un inèdit sistema d’etiquetatge del Peix i Marisc de Vilanova. Jordi Lleó

La Confraria de Pescadors de Vilanova va presentar ahir divendres, al Pòsit de Pescadors, un nou i inèdit sistema d'etiquetatge de peix i marisc, que permet informar el consumidor del producte l'embarcació que l'ha pescat i quin art de captura ha utilitzat. Es tracta d'incorporar una etiqueta al peix i marisc que garantirà la seva procedència i qualitat des del moment de la captura fins que arriba a la cuina. Aquest sistema de seguiment i traçabilitat serà operatiu a través dels dispositius de telefonia mòbil de qualsevol usuari. Amb la posada en marxa d'aquest sistema innovador la Confraria de Pescadors espera millorar la visibilitat dels productes locals.

Abans de Nadal ja estarà implementat aquest sistema a les 60 embarcacions que formen part de la flota de Vilanova, que capturen cada dia més de 140 espècies diferents de peix i marisc. L'etiquetatge es realitzarà a tots els productes que passin dels 300 grams. Per un costat de l'etiqueta hi haurà el logotip de la Confraria de Pescadors i per l'altra banda hi haurà un codi QR que es validarà des de l'embarcació de pesca. Les dades de l'embarcació, la zona on s'ha pescat i l'art de pesca quedaran enregistrades a una base de dades. A la vegada, el consumidor quan escanegi el codi QR, també trobarà tota la informació sobre l'espècie, a part de suggeriments de receptes, i fins i tot maridatges amb vins. Mitjançant aquest sistema d'etiquetatge, els restaurants que ofereixin aquests productes podran garantir a la clientela que han estat pescats per la flota de la Confraria de Vilanova.

Jaume Carnicer, patró major de la Confraria de Vilanova, explica que l'objectiu final de la posada en marxa d'aquest sistema no és el d'augmentar el preu del producte, "el que volem és fidelitzar la clientela i que tinguin la certesa que aquell peix és el que han demanat al restaurant o a on el compren". A la presentació, hi va assistir el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, va destacar aquesta iniciativa innovadora i "emblemàtica" de la Confraria de Pescadors de Vilanova en un context en què la Unió Europea recomana la reducció de les flotes pesqueres.

"El model català de pesca està lluitant per perdurar i això està en funció de vendre millor. Hem de donar resposta al neguit constant i insaciable del consumidor d'obtenir informació sobre els productes. D'aquesta manera contribuïm també a facilitar un relleu generacional en els consumidors", va explicar el director general, que espera que aquest sistema estigui replicat ben aviat per altres flotes catalanes. Finalment, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va aplaudir aquesta idea original de la Confraria i els seus "esforços per innovar i poder vendre millor la marca Peix i Marisc de Vilanova". 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans