Ocupació

El sector agrari, protagonista del networking del Servei d’Ocupació i Formació de Vilafranca

L’acte va comptar amb una xerrada-taller a càrrec de representants de l’Associació Pagesos Solidaris, els quals van explicar la seva llarga trajectòria de treball amb empreses i treballadors del sector agrari

Redacció Vilafranca del Penedès 04-12-2018 11:35 Lectures 1300
El sector agrari, protagonista del networking del Servei d’Ocupació i Formació de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

El sector agrari, protagonista del networking del Servei d’Ocupació i Formació de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Dimarts 27 de novembre, es va fer a la Sala d’Actes de la Fassina, una sessió de networking amb la participació de les empreses següents: Associació de Viticultors del Penedès, Celler Cooperatiu de la Granada, Hort al Plat, L’Hort de la Carmeta i Sumarroca, que van entrevistar 20 candidats/tes amb perfil de peó agrícola que cerquen feina en aquest sector.

El format speed networking ha permès a les persones amb experiència en el sector agrari que estan en recerca de feina, donar-se a conèixer i ampliar la seva xarxa de contactes a través d’entrevistes laborals breus, potenciant el contacte entre empreses i treballadors per tal de generar interès a les empreses i cobrir llocs de treball. Aquest networking també ha estat un espai de trobada entre empreses amb inquietuds similars.

L’acte va comptar amb una xerrada-taller a càrrec de representants de l’Associació Pagesos Solidaris, els quals van explicar la seva llarga trajectòria de treball amb empreses i treballadors del sector agrari, fent èmfasi de cara als participants en els tipus de feina que es poden fer en el sector, on trobar-les, de quina documentació cal disposar i quines competències cal tenir. Sobretot, van remarcar la importància de les competències professionals però també de les actitudinals, ambdues cabdals per poder trobar feina de forma continuada en el sector.

Prèviament a l’activitat es van realitzar sessions de preparació pels candidats/tes que han estat primordials per al desenvolupament de bones entrevistes. En aquestes sessions s’han treballat aspectes com la millora del currículum, la tècnica de l’entrevista i s’ha realitzat una simulació d’entrevistes breus.

Cal destacar l’interès i la motivació de les empreses participants a la jornada, les quals han valorat molt positivament l’organització de l’acte i el model de networking, el qual els ha permès conèixer molts treballadors i treballadores en poc espai de temps. També han remarcat la bona predisposició i interès del grup de participants.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans