Setmana del consum responsable

Cubelles sensibilitza la ciutadania per un consum responsable

L’oferta d’activitats durant la setmana van adreçar-se a tot tipus de públic, d’escolars a adults

Redacció Cubelles 07-12-2018 12:29 Lectures 2774
L’oferta d’activitats durant la setmana van adreçar-se a tot tipus de públic, d’escolars a adults. Ajuntament de Cubelles

L’oferta d’activitats durant la setmana van adreçar-se a tot tipus de públic, d’escolars a adults. Ajuntament de Cubelles

La Setmana del consum responsable va cloure enguany a Cubelles el passat diumenge 1 de desembre amb un taller per aprendre a fer sabó casolà a partir d’oli reciclat. L’activitat, que va tenir molt bona acceptació, va tenir lloc als antics safareigs municipals. Precisament antigues usuàries d’aquest equipament recentment rehabilitat van ensenyar a la setantena de participants quin és el procés d’elaboració del sabó casolà i es van endur un punt de llibre amb la recepta i una mostra de sabó. L’acceptació de l’activitat va ser tan gran entre el públic que des de la regidoria de Turisme, comerç i fires es planteja fer nous tallers similars al llarg del proper any.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va programar diverses activitats d’informació i sensibilització dins la Setmana del consum responsable entre el 26 de novembre i l’1 de desembre sempre amb l’objectiu final d’adreçar-se a diferents públics per conscienciar del consum responsable i de l’impacte a l’entorn.

Durant la setmana lectiva les activitats es van concentrar en les escoles del municipi oferint tallers als cursos de P5, 3r i 6è de primària inclosos al catàleg d’activitats de la Diputació de Barcelona on va fer-se pedagogia de la responsabilitat i dels drets i deures dels consumidors., com els tallers ‘El forat al moneder’ i ‘La joguina no juga’.

Aprofitant el mercat setmanal dels divendres, el 30 de novembre va tenir lloc l’acció ‘Posa’t al dia’. Una novetat de la Diputació de Barcelona que va provar-se a Cubelles on un grup d’actors van obrir una parada i de forma dinàmica i divertida van escenificar situacions quotidianes entre un centenar de consumidors i venedors.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No