Sexisme

L'Institut Català de les Dones impulsa la campanya 'Trenquem estereotips' a les joguines

Es combinen joguines que s'identifiquen fàcilment amb nens i nenes per trencar idees preconcebudes

ACN Barcelona 13-12-2018 17:52 Lectures 4286
L'Institut Català de les Dones impulsa la campanya 'Trenquem estereotips' a les joguines. EIX

L'Institut Català de les Dones impulsa la campanya 'Trenquem estereotips' a les joguines. EIX

L'Institut Català de les Dones (ICD) ha presentat la campanya 'Trenquem estereotips', que pretén impulsar la superació dels estereotips de gènere que es transmeten als infants a través del temps de joc i les joguines. L'objectiu, segons s'ha anunciat des d'aquesta institució, és promoure l'educació en els valors i comportaments de la igualtat de gènere. D'aquesta manera es vol facilitar que els infants "desenvolupin tot el seu potencial en qualsevol àmbit de la vida, respectin les diferències i no aprenguin a discriminar per raó de gènere". Les quatre imatges de la campanya juguen amb la combinació de joguines que s'identifiquen fàcilment amb estereotips de gènere precisament per trencar aquestes idees preconcebudes.

Els eslògans de les diferents imatges són 'Faig màgia amb la pilota de rugbi', 'Faig volar l'estel per sobre el campament', 'Condueixo per paisatges fantàstics' i 'Quan ballo, tinc superpoders'. La divulgació de les imatges es fa a través de cartells, premsa escrita, xarxes socials i vídeo, des d'avui fins al 7 de gener.

Des de l'ICD s'alerta que els jocs i les joguines no són només un entreteniment, sinó "instruments que serveixen per construir imaginaris i identitats". Per això, opina, la reproducció de conceptes sexistes a través de les joguines "impedeix" el ple desenvolupament de les persones, i "atempta" contra el principi d'igualtat efectiva de dones i homes.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres