Discapacitats

Primer cas d'autoocupació d'una alumna del programa d'integració TIMOL

Marta Domínguez Carbonell s'ha constituït com a autònoma i impartirà tallers de sensibilització sobre la discapacitat visuals a diferents centres oberts

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-12-2018 19:39 Lectures 2811
Primer cas d'autoocupació d'una alumna del programa d'integració TIMOL. Ajuntament de Vilanova

Primer cas d'autoocupació d'una alumna del programa d'integració TIMOL. Ajuntament de Vilanova

Marta Domínguez Carbonell, integrant del programa TIMOL, ha decidit iniciar una nova etapa en la seva trajectòria laboral i convertir-se en emprenedora.

Aquesta és la primera vegada que una persona participant (amb el suport del seu entorn i dels membres del programa) ha optat per constituir-se com autònom. L'esforç per tirar endavant aquest projecte s'ha vist recompensat amb la concessió de la subvenció per afavorir l'autoocupació dels joves del Programa de Garantia Juvenil.

La Marta va entrar al programa TIMOL després de cursar una formació de grau mitjà d'auxiliar administrativa, que li va obrir les portes a realitzar unes pràctiques de suport administratiu. La seva inquietud i dinamisme la van empènyer a voler participar en el curs de monitora de lleure organitzat pel programa Integrals. A partir d'aquí, va iniciar una col·laboració amb la Cooperativa Actua, seguint la metodologia de suport i acompanyament per part de la tutora del TIMOL. Gràcies a aquesta experiència va començar a impartir tallers de sensibilització sobre la discapacitat visual a diferents centres oberts.

El contacte amb els nens i nenes i la seva motivació per sentir-se útil han sigut els elements que l'han portat a fer el pas endavant i constituir-se com autònoma i, així, poder-se dedicar a impartir els tallers. La Marta ha sabut convertir la seva discapacitat visual en un element diferencial per construir-se una nova oportunitat laboral.  

El programa TIMOL és una iniciativa d'àmbit comarcal que té com a objectiu facilitar la inserció al mercat ordinari a persones amb diversitat funcional i que rep el finançament del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments del Garraf. Tot i els més de 10 anys d'existència, no s'havia donat un cas d'autoocupació fins al dia d'avui.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans