Can Parera

L'empresa de motor Doga traslladarà la planta d'Esparreguera a l'Anoia a finals del 2019 amb una inversió de 3 MEUR

La companyia catalana preveu ampliar la plantilla de 17 a 30 treballadors

ACN/ Estefania Escolà Castellolí 09-01-2019 14:41 Lectures 2378
Foto de grup de la consellera d'Economia, Àngels Chacón, amb els alcaldes de la Conca Industrial de l'Anoia i els responsables de l'empresa Doga. ACN

Foto de grup de la consellera d'Economia, Àngels Chacón, amb els alcaldes de la Conca Industrial de l'Anoia i els responsables de l'empresa Doga. ACN

L'empresa de motor catalana Doga, amb seu a Abrera, preveu traslladar, a finals d'aquest any, la planta que té a Esparreguera, Doga parts, al polígon industrial de Can Parera, a Castellolí (Anoia). El director general de la companyia, Toni Garcia, ha explicat que el motiu pel qual es traslladen és la manca d'espai que pateixen a Esparreguera, de tal manera que la seu de Castellolí els permetrà gaudir d'unes instal·lacions més modernes i àmplies. La nau que tindran a l'Anoia serà la responsable de la distribució dels productes Doga a qualsevol part del món. El trasllat a Castellolí suposarà una inversió de 3 MEUR i una ampliació de la plantilla dels 17 treballadors actuals als 30. Amb la instal·lació d'aquesta empresa, el polígon de Can Parera tindrà una ocupació del 80%.

La nau logística de Doga tindrà un call center i un magatzem que estaran operatius a finals d'aquest 2019. L'edifici, d'una sola planta, tindrà 5.200 metres quadrats de sostre i suposa una inversió superior als tres milions d'euros. Segons ha explicat el director general de Doga, Toni Garcia, la nau de l'Anoia serà com una mena de 'mini Amazon' dels més de 14.000 productes de recanvi que fabrica la marca.

Doga Grup és una empresa nascuda l'any 1958 que actualment té la seva seu central a Abrera. A més, també té fàbriques a Xina, Índia, Itàlia i Polònia, i seus no productives als Estats Units, Mèxic i Brasil. La companyia ha facturat més de 150 MEUR el 2018 i disposa d'una plantilla de 1.050 treballadors. Doga dissenya, fabrica i exporta arreu del món components d'automoció, d'entre els quals destaca l'eixugaparabrises, un producte estrella que els ha donat el lideratge mundial. Amb aquesta empresa es consolida el sector del motor de Castellolí.

A Castellolí es traslladarà la planta que l'empresa té actualment a Esparreguera i que ha quedat petita. Segons ha explicat Garcia, han triat la població anoienca per la seva proximitat amb Esparreguera i per la seva bona ubicació.

Can Parera, al 80% d'ocupació

La situació estratègica del sector de Can Parera de Castellolí, amb accés directe a l'autovia A-2, i amb connexió amb Igualada i Manresa per les carreteres C-37 i C-15, el fan atractiu per a les empreses. De fet, la instal·lació de Doga s'ha donat a conèixer després que el passat mes de desembre s'anunciés també la instal·lació de l'empresa Frime Barcelona, la primera empresa catalana en exportació del peix amb una inversió de més de 20 MEUR i que donarà feina a entre 250 i 300 persones.

Amb Doga, el polígon de Can Parera tindrà una ocupació del 80%, una xifra superior a la mitjana de la resta de polígons de l'Anoia, amb una ocupació que se situa al 60%.

Saturació a l'àrea metropolitana

La consellera d'Economia ha explicat que l'àrea metropolitana pateix actualment una "certa saturació" i és complicat trobar grans parcel·les per tal que s'hi puguin instal·lar empreses. Això, segons ha dit, suposa l'expansió del radi cap a d'altres zones com l'Anoia, amb "excel·lents" comunicacions.

Per altra banda, Chacón ha explicat que el sector de l'automoció a Catalunya representa un 9% del PIB industrial de Catalunya i ocupa a més de 39.5000 persones. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans