Conflicte Laboral

CCOO convoca una tancada a la seu de l'ONCE en protesta per l'expansió dels punts de venda

El sindicat acusa la institució d'abandonar la seva finalitat social i de promoure la competència deslleial contra els venedors de cupons

ACN Barcelona 25-01-2019 19:44 Lectures 2420
Un venedor de l'ONCE equipat amb una gorra pel fred venent números a uns clients . ACN

Un venedor de l'ONCE equipat amb una gorra pel fred venent números a uns clients . ACN

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha organitzat una tancada a la seu de l'ONCE a Barcelona aquest divendres al vespre en protesta per la "precarització" de les condicions de treball del personal venedor de cupons i l'augment dels punts de venda a bars, estancs, benzineres, grans superfícies i Correus. En un comunicat, l'organització ha demanat que es posi fi a aquesta "pràctica externalitzadora" que suposa una "competència deslleial" pels venedors de cupons. El sindicat ha acusat l'ONCE d'abandonar la seva finalitat social en pro de l'obtenció de més beneficis. A més, els representants dels treballadors han denunciat que aquest 2019 la plantilla de l'ONCE disminuirà en 346 persones. Això implica una pèrdua acumulada total de 3.215 treballadors des del 2009.

En el text, CCOO demana recuperar les condicions laborals "arrabassades" als treballadors en aquests últims anys de crisi, i no potenciar el creixement dels Canals Físics Complementaris (CFC), és a dir, els punts de venda en bars, estancs, benzineres, grans superfícies, entre altres.

Per això lamenten que, per aquest 2019, el pressupost de l'ONCE tingui previst un augment de 3.000 CFC més respecte al 2017, el que suposa un total de més de 12.900 punts de venda. És més, el sindicat denuncia que no només augmentin en número, sinó també en volum mitjà de facturació.

Segons l'organització, els establiments que col·laboren amb els venedors finalment són convertits en punt de venda directa amb les mateixes condicions econòmiques que tenen els treballadors, i superant la distància mínima de 25 metres entre els venedors, provocant una "competència deslleial" dins de la Fundació que "només beneficia a la direcció".

Per a CCOO aquesta realitat demostra "la clara intencionalitat" i "prioritat" de l'ONCE de "deixar de donar feina" a les persones cegues o amb altres diversitats funcionals i "a les famílies que tenen com a únic ingrés la venda de cupons". "Les contínues mentides i enganys de l'ONCE fan impossible arribar a acords i mesures que posin fi a la política externalitzadora de la venda de cupons que tant està perjudicant les persones treballadores i a la seva finalitat social", sentencia el comunicat.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No