Ocupació

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 26 persones en situació d'atur

La finalitat del projecte és millorar les competències professionals de persones ensituació d'atur i afavorir el funcionament i estat de diferents espais de la comarca

Redacció El Vendrell 01-02-2019 9:24 Lectures 2608
El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 26 persones en situació d'atur. CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 26 persones en situació d'atur. CC Baix Penedès

Al mes de desembre de 2018, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu ha atorgat al Consell Comarcal del Baix Penedès el Programa Treball i Formació amb un import de 401.000€, en concepte de despeses de contractació i formació transversal. La finalitat del projecte és millorar les competències professionals de persones en situació d'atur i afavorir el funcionament i estat de diferents espais de la comarca.

Dins d’aquesta línia hi ha dos tipus de contractes; els contractes de 6 mesos tenen prioritat les persones en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys.

D'aquest perfil s'han contractat 14 persones que exerciran de peó, i 3 faran tasques administratives. Els contractes de 12 mesos tenen prioritat les persones aturades més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

D'aquesta durada s'han contractat 8 persones com a peó, i 1 administrativa. La xifra total de les persones contractades és de 26, i desenvoluparan la seva feina a tots els municipis de la comarca excepte El Vendrell, Calafell i Cunit, que ja disposen dels seus propis plans d'ocupació.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament