Precarietat laboral

Tres de cada 10 contractes signats el 2018 van ser d'una setmana o menys

CCOO denuncia que el mercat laboral és cada cop més precari i amb menys valor afegit

ACN Barcelona 07-02-2019 11:52 Lectures 2132
Un cambrer omple una cervesa aquest diumenge 9 d'octubre en la 29ena edició de l'oktoberfest de Platja d'Aro. ACN

Un cambrer omple una cervesa aquest diumenge 9 d'octubre en la 29ena edició de l'oktoberfest de Platja d'Aro. ACN

Tres de cada 10 contractes de feina signats durant el 2018 van ser d'una setmana o menys, segons ha denunciat aquest dijous el sindicat CCOO en un comunicat. Si bé va augmentar l'ocupació en un 2,2% i el nombre de contractes en un 4,5%, també va pujar la temporalitat i la parcialitat, especialment en el sector serveis i entre els joves. De fet, un 43% dels contractes temporals van ser per persones d'entre 16 i 29 anys. Segons l'informe de CCOO, els contractes de menys d'un mes van passar del 41,3% el 2017 al 43,4% l'any passat. D'aquests, el 78,5% tenien una durada inferior o igual a set dies. Precisament, els contractes de molt curta durada són el 34% del total de temporals i prop del 30% del global de contractes, incloent els temporals i indefinits.

Segons CCOO, les dades de contractació laboral a Catalunya el 2018 demostra que el mercat de treball "cada cop és més precari i amb menys valor afegit".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament