Precarietat laboral

Tres de cada 10 contractes signats el 2018 van ser d'una setmana o menys

CCOO denuncia que el mercat laboral és cada cop més precari i amb menys valor afegit

ACN Barcelona 07-02-2019 11:52 Lectures 1956
Un cambrer omple una cervesa aquest diumenge 9 d'octubre en la 29ena edició de l'oktoberfest de Platja d'Aro. ACN

Un cambrer omple una cervesa aquest diumenge 9 d'octubre en la 29ena edició de l'oktoberfest de Platja d'Aro. ACN

Tres de cada 10 contractes de feina signats durant el 2018 van ser d'una setmana o menys, segons ha denunciat aquest dijous el sindicat CCOO en un comunicat. Si bé va augmentar l'ocupació en un 2,2% i el nombre de contractes en un 4,5%, també va pujar la temporalitat i la parcialitat, especialment en el sector serveis i entre els joves. De fet, un 43% dels contractes temporals van ser per persones d'entre 16 i 29 anys. Segons l'informe de CCOO, els contractes de menys d'un mes van passar del 41,3% el 2017 al 43,4% l'any passat. D'aquests, el 78,5% tenien una durada inferior o igual a set dies. Precisament, els contractes de molt curta durada són el 34% del total de temporals i prop del 30% del global de contractes, incloent els temporals i indefinits.

Segons CCOO, les dades de contractació laboral a Catalunya el 2018 demostra que el mercat de treball "cada cop és més precari i amb menys valor afegit".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament