Penedès Inclusió

Pontons destinarà 19.500 euros al projecte Inclusió impulsat per Entrem-hi

Penedès Inclusió compta amb la implicació de 12 municipis de l’Alt Penedès i ha generat més de 190 llocs de treball des de 2013

Redacció Pontons 05-03-2019 16:12 Lectures 1035
Pontons destinarà 19.500 euros al projecte Inclusió impulsat per Entrem-hi. Ajuntament de Pontons

Pontons destinarà 19.500 euros al projecte Inclusió impulsat per Entrem-hi. Ajuntament de Pontons

L’Ajuntament de Pontons ha signat un conveni amb el Grup Cooperatiu Entrem-hi per impulsar el projecte Inclusió, un programa de cooperació públicosocial per al foment de la cohesió social. El consistori destinarà 19.500 € al projecte de formació, contractació i acompanyament sociolaboral que promou la inserció laboral de persones en situació d’atur, mitjançant la realització de feines en benefici de la comunitat. A més, el projecte Pontons Inclusió permetrà posar en marxa un servei d’atenció domiciliaria durant deu mesos, de febrer a desembre, per atendre les necessitats de les persones del municipi que el requereixin.

El programa persegueix tres objectius molt concrets: generar llocs de treball per  persones en risc d’exclusió, oferir serveis en benefici del municipi i millorar l’ocupabilitat i l’accés al mercat laboral dels participants, gràcies a les sessions d’acompanyament sociolaboral que es realitzaran a través de la cooperativa del Grup Entrem-hi, Nou Set. Aquest contracte està vinculat a l’Acord d’Inserció, amb el qual les persones beneficiàries dels projectes i a les seves famílies es comprometen a participar de les accions formatives professionals i transversals proposades per l’empresa per a la millora de l’ocupabilitat i la qualificació professional. 

Pontons Inclusió neix fa dos anys en el marc del Penedès Inclusió, que compta amb la implicació de 12 municipis de la comarca de l’Alt Penedès i que des de la seva primera edició al 2013, ha generat 190 nous llocs de treball i ha contribuït a desenvolupar projectes de serveis a la comunitat, com l’atenció domiciliaria, la consergeria d’equipaments socials i culturals, agents cívics,  rehabilitació d’habitatges per finalitat social, edificis i façanes i de recuperació d’espais naturals, com el Camí del Riu, la Muntanya de Sant Jaume o el Castell de Penyafort. Vilafranca del Penedès va ser el primer municipi en implantar aquest programa i, poc a poc, s’ha anat estenent per la comarca. Penedès Inclusió també compta amb la implicació de quatre entitats supramunicipals (Ministeri de Treball, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Mancomunitat de l’Alt Penedès). 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans