Penedès Inclusió

Pontons destinarà 19.500 euros al projecte Inclusió impulsat per Entrem-hi

Penedès Inclusió compta amb la implicació de 12 municipis de l’Alt Penedès i ha generat més de 190 llocs de treball des de 2013

Redacció Pontons 05-03-2019 16:12 Lectures 884
Pontons destinarà 19.500 euros al projecte Inclusió impulsat per Entrem-hi. Ajuntament de Pontons

Pontons destinarà 19.500 euros al projecte Inclusió impulsat per Entrem-hi. Ajuntament de Pontons

L’Ajuntament de Pontons ha signat un conveni amb el Grup Cooperatiu Entrem-hi per impulsar el projecte Inclusió, un programa de cooperació públicosocial per al foment de la cohesió social. El consistori destinarà 19.500 € al projecte de formació, contractació i acompanyament sociolaboral que promou la inserció laboral de persones en situació d’atur, mitjançant la realització de feines en benefici de la comunitat. A més, el projecte Pontons Inclusió permetrà posar en marxa un servei d’atenció domiciliaria durant deu mesos, de febrer a desembre, per atendre les necessitats de les persones del municipi que el requereixin.

El programa persegueix tres objectius molt concrets: generar llocs de treball per  persones en risc d’exclusió, oferir serveis en benefici del municipi i millorar l’ocupabilitat i l’accés al mercat laboral dels participants, gràcies a les sessions d’acompanyament sociolaboral que es realitzaran a través de la cooperativa del Grup Entrem-hi, Nou Set. Aquest contracte està vinculat a l’Acord d’Inserció, amb el qual les persones beneficiàries dels projectes i a les seves famílies es comprometen a participar de les accions formatives professionals i transversals proposades per l’empresa per a la millora de l’ocupabilitat i la qualificació professional. 

Pontons Inclusió neix fa dos anys en el marc del Penedès Inclusió, que compta amb la implicació de 12 municipis de la comarca de l’Alt Penedès i que des de la seva primera edició al 2013, ha generat 190 nous llocs de treball i ha contribuït a desenvolupar projectes de serveis a la comunitat, com l’atenció domiciliaria, la consergeria d’equipaments socials i culturals, agents cívics,  rehabilitació d’habitatges per finalitat social, edificis i façanes i de recuperació d’espais naturals, com el Camí del Riu, la Muntanya de Sant Jaume o el Castell de Penyafort. Vilafranca del Penedès va ser el primer municipi en implantar aquest programa i, poc a poc, s’ha anat estenent per la comarca. Penedès Inclusió també compta amb la implicació de quatre entitats supramunicipals (Ministeri de Treball, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Mancomunitat de l’Alt Penedès). 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres