Ciutat de congressos

Vilanova vol oferir-se com a destinació per al turisme de congressos

La proposta del govern passa per 'un model complementari al de les grans ciutats, que ofereix als professionals un entorn tranquil, proper, d'slow city'

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-03-2019 16:34 Lectures 2248
Olga Arnau i Neus Lloveras. Ajuntament de Vilanova

Olga Arnau i Neus Lloveras. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú disposa des d'aquesta setmana d'un catàleg de serveis per poder oferir a l'organització de congressos, reunions i esdeveniments. Aquest matí s'ha presentat el document que recull tots els actius que té la ciutat per facilitar a les empreses, entitats i organitzacions totes les possibilitats existents.

Olga Arnau, regidora d'Empresa, ha definit la proposta vilanovina com "un model complementari al de les grans ciutats, que ofereix als professionals un entorn tranquil, proper, d'slow city". Des de l'Àmbit d'Empresa, ha dit la regidora, "es treballa per atreure actes d'empresa i congressos a Vilanova i la Geltrú cercant una tipologia d'activitat professional que aplegui grups de fins a 200 persones". Arnau també ha fet referència als ambaixadors de la ciutat, perquè el catàleg "els ajudarà en la seva tasca".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que la creació d'aquest recull "està contemplada tant en el pla de màrqueting turístic com el pla estratègic d'activitat econòmica", i ha valorat el document com "imprescindible". Lloveras creu que la ciutat disposa d'atractius com el mar, el clima, el patrimoni cultural, un teixit industrial d'alt valor afegit i bones infraestructures. "L'objectiu és que els establiments estiguin ocupats tot l'any, estem parlant d'una estratègia de desestacionalització".

El catàleg inclou informació d'auditoris, sales de reunions, espais singulars, allotjaments, restauració i serveis complementaris. L'Ajuntament i l'Estació Nàutica treballen conjuntament en els serveis als congressos. És des de l'Estació Nàutica, que es centralitza la logística d'allotjaments i reserves.

El catàleg l'ha elaborat l'empresa Descoberta, i JDG serveis lingüístics n'ha fet la revisió. La primera versió és en català i castellà, i és previst editar-lo properament en anglès i en francès.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres