Conflicte Laboral

Les assemblees de treballadors de Codorníu ratifiquen el preacord per reduir l’ERO i desconvoquen les jornades de vaga

Gairebé el 90% de la plantilla dona suport a la proposta del comitè d’empresa i la direcció

Les assemblees de treballadors de Codorníu han ratificat el preacord que havien signat el comitè d’empresa i la direcció per reduir l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), i passar dels 79 acomiadaments previstos d’inici a una xifra final de 70. Fonts sindicals han detallat a l’ACN que 274 treballadors dels centres de Sant Sadurní d’Anoia, Esplugues de Llobregat i Lleida han donat suport a la proposta, mentre que 28 persones hi ha votat en contra. Amb l’aval del 89,7% de la plantilla, l’ERO tirarà endavant amb les condicions pactades ahir dilluns, mentre que queda desconvocada la vaga anunciada per aquest dimecres i també l’aturada indefinida prevista a partir del 8 d’abril.

L’acord entre els sindicats i la direcció de la firma cavista fixa que a Sant Sadurní d’Anoia es rescindiran 38 contractes, si bé inicialment es preveia fer fora 43 persones. Pel que fa als altres centres, es mantenen les 10 persones rescindides inicialment a Poblet i Lleida, i es rebaixa de 26 a 23 els acomiadaments de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Com ja es preveia amb l’anunci de l’ERO, les oficines d’Esplugues tancaran properament i els 94 treballadors restants es traslladaran a Sant Sadurní.

En relació a les condicions d’acomiadament, els treballadors rescindits rebran una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats, amb un màxim de 75.000 euros, mentre també es preveu un pla de rendes per als empleats més grans de 56 anys. Dins dijous al migdia, els treballadors podran postular-se per acollir-se voluntàriament a l’ERO.

D’altra banda, l’acord signat ahir dilluns estableix que l’empresa presentarà un pla de viabilitat, mentre també es va fixar una clàusula de garantia d’ocupació. Aquesta garanteix que, davant un eventual nou ERO durant els pròxims tres anys, els treballadors rebrien una indemnització de 40 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats i un topall de 80.000 euros.

Aquesta reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorníu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de l’empresa, amb què es van acomiadar 71 treballadors. La firma cavista ha emmarcat el nou expedient en un pla estratègic per “recuperar el creixement històric” de la companyia, “guanyant eficiència i donant solidesa a les àrees de negoci de més valor”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!