Masia la Torreta

Mediona acull el primer festival de vins d’altura, Cota

Joves emprenedors del món del vi juntament amb l’Ajuntament de Mediona són els artífexs de la proposta, que reunirà 16 cellers convidats i un ampli programa

Redacció Mediona 03-04-2019 20:06 Lectures 4602
Mediona acull el primer festival de vins d’altura, Cota. EIX

Mediona acull el primer festival de vins d’altura, Cota. EIX

El COTA es presenta com el primer festival de vins d’altura, al terme de Mediona, a la comarca de l’Alt Penedès, La proposta neix de la mà de 3 joves emprenedors del món del vi, i medionencs: en Lluís Vich, enòleg i propietari del celler Can Vich, el sommelier Xavier Viles i en Joan Segura de caves Joan Segura i Masia La Torreta, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mediona. La idea brota del mateix territori.

Mediona se situa entre la cota 300 i 781 i, històricament, és zona vitivinícola, de viticultors que han sabut adaptar-se a les condicions derivades d’unes vinyes d’altura. Això, sumat a la inquietud dels seus creadors i la seva passió i admiració pels vins d’altura, han estat motius suficients per al naixement del COTA. Al projecte s’uneix també l’estudi de disseny Bildi que ha creat una gràfica àdhuc a la proposta.

La unió dels elements territori, altura i vi es tradueixen en un cartell on el mapa topogràfic de Mediona, les seves muntanyes i el color bordeus en són els protagonistes. Quant al motor comunicatiu i de producció, és l’agència de comunicació Vilateral la responsable.

Aquesta primera edició compta amb un cartell de grandíssim nivell amb 16 cellers que es sumen al festival. 9 d’ells són del Penedès, però també hi haurà presència d’altres zones de Catalunya així com dos cellers convidats d’Aragó. Can Vich, Caves Joan Segura, Can Sumoi, Grapissó, Àrid vins, El Vinyer, Mas Rodó, Mas de la Basserola, Vins de la família Ferrer, Penedès 500, Batlliu de Sort, Castell d’Encús, Vega Aixalà, celler Tuets, Bodegas Obergo i Bodega Bal Minuta són els confirmats del COTA 2019.

I com tot festival, el COTA ofereix també una àmplia oferta d’activitats complementàries. Al llarg de tot el dia s’oferirà una proposta gastronòmica per a tota la família - pizzes al forn de carbó i crepes de la mà de El Fornet Vermell, botifarres a la brasa de Cal Pianista i els formatges de l’obrador Xerigots -.

El programa musical el marcaran 4 artistes, sent la Paula Valls cap de cartell amb un concert programat a les 17.30h. Al matí hi haurà el cantant i compositor Roger Argemí amb cançons pop amb tocs d’R&B, pel migdia el grup Crom Acústics un grup de versions de pop-rock en català i en anglès, i per tancar la festa, DJ Missbehaving oferirà el Cotafest, una sessió disco, pop, funk, soul, rock, african beats i electro.

També s’han organitzat 3 activitats de tast conduïdes pel sommelier Xavi Viles: a les 12h tast d’escumosos d’altura, a les 15.00h, tast amb vins DO Sierra Salamanca i a les 19h tast de vins d’altura top. Només cal escriure a vinc@cotavins.cat per reservar plaça. El preu del tast s’inclou amb l’entrada i anirà en funció de l’ordre d’inscripcions i segons la capacitat de la sala.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No