Promoció turística

Sant Pere de Ribes avança el III Retorn del Indians i 14è Agromercat al maig

S’avancen les dates per no coincidir amb actes previs a les celebracions de Sant Joan i Sant Pere

Redacció Sant Pere de Ribes 07-04-2019 20:42 Lectures 2245

El III Retorn del Indians i 14è Agromercat de Sant Pere de Ribes se celebrarà el primer cap de setmana del mes de maig, els dies 3, 4 i 5,  gairebé un mes i mig abans que l’any passat. El motiu d’aquest avançament és evitar la coincidència amb d’altres activitats i celebracions al municipi, després que l’edició passada, en celebrar-se el cap de setmana abans de Sant Joan (del 15 al 17 de juny), i molt proper a Sant Pere, l’agenda d’actes al municipi va resultar molt atapeïda. D’aquesta manera es diversifiquen les activitats durant un període de temps més ampli.

El Retorn del Indians és un esdeveniment que engloba història, patrimoni, cultura i  gastronomia. Durant tres dies ofereix un ampli ventall d’activitats programades que guarden relació amb l’època dels indians o americanos de final del segle XIX i principi del XX amb la finalitat de donar a conèixer el llegat dels avantpassats que van marxar a fer les Amèriques.

Durant aquests dies s’està començant a difondre a les xarxes socials un vídeo promocional que anuncia l’edició 2019 amb un recull d’imatges d’anys anteriors (podeu veure’l al canal de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a Youtube, https://youtu.be/xDQM9PZnpuM). Igualment ja es coneix la imatge del cartell, una composició gràfica ambientada a la plaça de la Font i inspirada en el comerç de l’època que segueix la línia i estil dels cartells predecessors.

La programació, que es donarà a conèixer d’aquí a dues setmanes, inclourà rutes teatralitzades, actuacions musicals, balls, tallers, animació, mostra d’oficis i botigues i artesans al carrer, entre d’altres. També s’editarà una nova placa de cava per a col·leccionistes. Tot plegat amb la destacada participació de productors agroalimentaris i artesanals del nostre territori presents a l’Agromercat que es farà a la plaça Marcer, on oferiran com és habitual els seus productes i la possibilitat de degustar i tastar vins, caves, formatges, embotits, mel i tot de productes alimentaris de proximitat. El tret de sortida es donarà amb el concert de presentació del CD Músiques d’anada i tornada  d’Esteve Molero i Vela Llatina, el dijous 2 de maig al vespre al teatre del Centre Parroquial.

L’espai firal i de la mostra el composaran com l’any passat serà la plaça Marcer, la plaça de la Vila, la plaça de la Font i els carrers de vianants del voltant. En aquesta edició es repetirà el concurs de fotografia a Instagram, amb un premi de dues entrades per assistir al festival de música Sons Solers, i també les persones visitants procedents de Barcelona que vinguin vestits de blanc amb Mon-bus (línia Barcelona-Sant Pere de Ribes/Sant Pere de Ribes-Barcelona) gaudiran del bitllet gratuït.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré