Salut laboral

Vilanova acollirà el primer congrés de riscos laborals RiscCAT, el 25 i 26 d'abril

Ponències sobre les inspeccions de treball, la nanotecnologia i la prevenció al sector de la construcció i les instal·lacions

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-04-2019 10:49 Lectures 1911
Xavier Jiménez, Olga Arnau, Neus Lloveras i Mar López. Ajuntament de Vilanova

Xavier Jiménez, Olga Arnau, Neus Lloveras i Mar López. Ajuntament de Vilanova

Durant els dies 25 i 26 d'abril tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú el RiscCAT- Congrés de Prevenció de Riscos, Seguretat i Salut Laboral, organitzat per l'Ajuntament de VNG i el Col·legi d'Enginyers del Garraf i l'Alt Penedès.

Neàpolis i el Museu del Ferrocarril acolliran aquesta primera edició que pretén convertir-se en un punt de trobada per als professionals de la prevenció i una referència al territori.

Olga Arnau, regidora d'Empresa, ha explicat que aquest congrés "dóna continuïtat a iniciatives com la Setmana de la Prevenció i vol abordar, des de diferents perspectives, les novetats en la protecció dels treballadors". El congrés combina continguts tècnics i pràctics, com un simulacre d'emergència en treball d'alçada que es farà al Museu del Ferrocarril.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, també ha destacat que "l'any passat ja hi va haver una primera iniciativa amb aquesta voluntat, que la nostra ciutat fos capdavantera amb aquest tipus d'esdeveniments".

Xavier Jiménez, degà Enginyers Garraf-Alt Penedès, ha explicat que hi haurà ponències amb temes tan variats com ara els riscos de les nanotecnologies o una conferència sobre empresa i felicitat. Alguns dels temes que es tractaran permetran la interacció amb els participants, com ara la xerrada dedicada a les inspeccions, "tindrem la inspecció de treball que ens donarà pautes".

Mar López, vocal d'empresa del Col·legi d'enginyers, ha mostrat la seva preocupació pel creixement de la sinistralitat laboral en el sector de la construcció i les instal·lacions. López considera "importantíssim definir la figura del recurs preventiu. No hem aconseguit implantar correctament, hem d'anar una mica més enllà en el sector de la construcció".

El congrés és obert a tothom i gratuït, només cal fer una inscripció prèvia. El primer dia, el 25 d'abril, es dedicarà a les sessions més teòriques, i el divendres 26 serà més pràctic, amb un simulacre de rescat al Museu del Ferrocarril.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres